Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11/01/99

Waar vier jij millennium?/
Utrecht, 1 november 1999.

Postercampagne.

Op maandag 1 november is in de stad Utrecht een postercampagne gestart. Via de posters worden (potentiële) berovers aangesproken op hun gedrag. Onder de titel 'Waar vier jij millennium?' staan 2 situaties afgebeeld.

Op de ene zit een jongen achter een boterham in de cel; op de andere zit hij temidden van zijn familie aan een rijkelijk gedekte tafel. De poster wordt afgesloten met de woorden 'Roof kost je je vrijheid'.

De politie van de districten Paardenveld, Tolsteeg, Utrecht-Noord en Marco Polo hoopt hiermee te bereiken dat jongeren (bijvoorbeeld tasjesrovers) die van plan zijn iemand te beroven, zich bedenken en niet toegeven aan hun neiging tot criminaliteit.

Vanaf maandag 1 november worden de posters in Utrecht verspreid in scholen, buurthuizen en andere openbare gebouwen waaronder het politiebureau.
De postercampagne is begonnen in Rotterdam en zal ook navolging vinden in Amsterdam en vermoedelijk ook in Den Haag.

Nee, bedankt.

In scholen wordt middels het project 'Nee, bedankt' ook aandacht besteed aan het onderwerp. Bij 'Nee, bedankt' bezoekt een politieman een middelbare school met lesmateriaal waarin met name aandacht wordt besteed aan het voorkomen dat jongeren in aanraking komen met politie en justitie.

Flexteam.

In de stad Utrecht houdt het Team Robuust (Roof Bestrijdings Unit Utrecht Stad) zich bezig met het bestrijden van roofovervallen en tasjesroven. Eind november zal het team tijdelijk worden versterkt met een flexteam. Ongeveer tien agenten zullen dan drie maanden lang extra kunnen worden ingezet in de strijd tegen de berovers. Het team Robuust kan zich door deze extra versterking ook gaan richten op preventie in plaats van voornamelijk repressie (het aanhouden van verdachten).

Deel: ' Publiciteitscampagnes Politie Utrecht '
Lees ook