Persbericht 18 augustus 1999

Publieke omroep organiseert voor tweede maal TVFilmdag

De publieke omroep en het Nederlands Film Festival organiseren voor het tweede jaar de TVFilmdag. Op donderdag 30 september is in alle zalen van het Rembrandt Theater een selectie te zien van Gouden Kalf-nominaties en/of films die tijdens het festival in premiŠre zijn gegaan. De films worden ingeleid door Jac. Goderie. De bezoekers van de TVFilmdag kiezen uit de vertoonde films de winnaar van de TVFilmprijs, die bestaat uit een bedrag van ƒ 10.000,-. NOS-voorzitter Gerrit Jan Wolffensperger reikt de TVFilmprijs diezelfde dag uit in de Winkel van Sinkel.

De publieke omroep benadrukt met deze unieke dag zijn betrokkenheid bij de Nederlandse filmindustrie. Veel Nederlandse speelfilms en documentaires komen tot stand in samenwerking met de publieke omroep. In 1997 is 12,5 miljoen gulden uitgetrokken voor deze (co-)producties, terwijl dat bedrag in 1998 is opgelopen tot 20 miljoen.

Lezers van de programmabladen van de publieke omroep kunnen via de bon, die vanaf 21 augustus as. (week 34) in de gidsen staat, passepartouts bestellen. De bon staat vanaf 21 augustus ook op de internetpagina van de publieke omroep (www.omroep.nl/nos/tvfilm). Het publiek weet van te voren niet welke drie films zij voor ƒ 15,- te zien krijgen. Het programma wordt pas tijdens het festival naar aanleiding van de nominaties samengesteld.

De TVFilmdag is uitsluitend te bezoeken met een TVFilmdag-passepartout. De passepartouts worden verdeeld in volgorde van binnenkomst van de bestelbonnen.


____________________________________________________________________

Aan de redactie:

Informatie over de TVFilmdag kunt u krijgen bij de NOS, Suzanne Knotnerus (tel.: 035 6772806, fax 035 6773586) en bij het Nederlands Film Festival (Paul Westgeest)
Eerder verschenen persberichten van het Nederlands Film Festival zijn te vinden op de website (www.filmfestival.nl).

Deel: ' Publieke omroep organiseert voor tweede maal TVFilmdag '
Lees ook