Bron:
"Planet Multimedia is een onafhankelijke dagelijkse publicatie van Peter Olsthoorn"
met eventueel als toevoeging: uitgegeven door Planet Internet.

Voor verdere informatie:
06 54 92 14 28

'Publieke omroepvereniging' voor Internet

Er komt een Nederlandse publieke vereniging voor Internet die zich wil profileren voor een vierde publiek net, dat voornamelijk via Internet zal gaan uitzenden.

Het is een initiatief van Bob Smits, ex-omroeptechnicus en nu directeur van een Internetbedrijf, en Marleen Stikker, mede-oprichter van de De Digitale Stad in Amsterdam en nu directeur van De Waag, een Internetorganisatie in Amsterdam.

'Er zijn veel Internetbedrijven, maar een nationaal door het publiek gedragen initiatief ontbreekt', zegt Bob Smits over Net4.

Het lijkt er op dat de initiatiefnemers een model van de 20e eeuw en een traditioneel medium willen toepassen op een nieuw medium voor de 21e eeuw. Smits: 'Het is niet de bedoeling dat het oude wijn in nieuwe zakken wordt. We willen een breed gedragen publiek domein van de grond trekken.'

Smits vertelt er wel bij dat hij en Stikker streven naar 60.000 leden, precies het aantal dat nodig is om aspirant omroep te worden. 'We kunnen dan ook ene beroep doen op de omroepgelden.'

Overigens waren de initiatiefnemers vergeten om Net4 vast te leggen. Dat hebben we maar even gedaan.

(Overigens bleek recent bij de oprichting van Net5 dat de naam evenmin was vastgelegd, maar dat werd een dag later wel gedaan. Inmiddels is Net5.nl online.)

Deel: ' Publieke omroepvereniging voor Internet '
Lees ook