Nummer : 99/30
Datum : 29 september 1999
Aantal pagina's : 1

Zondag 10 oktober Publieksdag op TU Eindhoven
Aantrekkelijke wetenschap en techniek voor jong en oud

Een afwisselend en aantrekkelijk programma voor jong en oud met als rode draad "Tijd, van even tot eindeloos", dat biedt de Technische Universiteit Eindhoven op de Publieksdag van zondag 10 oktober. De deuren van de Eindhovense universiteit zijn die dag voor iedereen open van twaalf tot vijf uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen kiezen uit tal van demonstraties, experimenten en interactieve opstellingen. Speciaal voor kinderen zijn er verschillende doe-activiteiten (o.a. door Technika 10) en spannende spelletjes. Het publiek wordt via vier routes langs opstellingen en door laboratoria geleid.

Shows en theater
Er zijn vijf shows en theatervoorstellingen: van het Natuurkundecircus tot de Chemieshow, van 'Umberto Abnormale' door wetenschapstheater Pandemonia tot 'Verse Walvis' door Piranha. Bezoekers krijgen bij binnenkomst in het auditorium van de Eindhovense universiteit een programmaboekje, waarin alle activiteiten zijn vermeld. Er lopen routes naar de gebouwen van Elektrotechniek en van Scheikundige Technologie, naar het Eutechpark waar Calibre belangstellenden meeneemt in een virtuele wereld, naar de bouwkunde-koepel en naar Cascade, het nieuwe laboratoriumgebouw van Technische Natuurkunde. Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis busvervoer op het terrein.

De TUE zet op de Publieksdag enkele honderden medewerkers en studenten in om wetenschap en techniek op een aantrekkelijke manier te presenteren aan belangstellende bezoekers. De Publieksdag is de start van de Wetenschap & Techniekweek op de TUE. Tijdens deze week zullen ruim duizend vwo-scholieren deelnemen aan de Scholierenmanifestatie van de TU Eindhoven.

Deel: ' Publieksdag op TU Eindhoven - 1906 '
Lees ook