Publieksopening Rotterdam Pride: Pride Walk; de route voor vrijheid en gelijkheid

Persbericht, 10 september 2015

Rotterdam Pride opent met de Pride Walk; de route voor vrijheid en gelijkheid. Startpunt vrijdag 25 september 2015 om 18.00 uur, voor het Stadhuis aan de Coolsingel, Rotterdam.

Rotterdam opent dit jaar de Rotterdam Pride, met de Pride Walk. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de Pride Walk. Het festival Rotterdam Pride is er voor iedereen die de vrijheid van seksuele diversiteit wil vieren. De optocht begint vrijdagavond 25 september om 18.00 uur bij het Stadhuis en gaat via de Lijnbaan naar de Keerweer.

Culturele en seksuele diversiteit in alle vrijheid vieren is een krachtig signaal; Rotterdam respecteert de basisrechten van de mens en draagt deze ook uit. Hier wordt niemand beoordeeld of veroordeeld op basis van afkomst, seksuele geaardheid, overtuiging of anders- zijn. Helaas is dit niet overal vanzelfsprekend; in veel landen is homoseksualiteit of het hebben van een andere geloofsovertuiging strafbaar. Daarom vindt Rotterdam Pride positieve aandacht voor diversiteit ontzettend belangrijk. Rotterdam Pride gaat over samen zijn, in alle vrijheid.

De regenboogvlag is hét symbool van vrijheid. Door de geschiedenis heen, over heel de wereld, lopen mensen hand in hand met deze vlag in de lucht. Voor solidariteit, voor gelijkheid, voor liefde. Haal de regenboogvlag uit de kast, want de Pride Walk van Rotterdam Pride is een moment om te laten zien dat we staan voor mensenrechten. Iedereen mag trots zijn op zijn of haar identiteit. Met brassbands en zomerkoninginnen voorop viert Rotterdam Pride met alle deelnemers de stad, de vrijheid en seksuele diversiteit die Rotterdam rijk is.

Jong, oud, homo, lesbi, trans, multi’s en culti’s, iedereen is welkom om aan te sluiten.

Pride Walk

Datum en tijdstip: vrijdag 25 september 2015 om 18.00 uur

Startpunt: Stadhuis – Coolsingel, Rotterdam

Route: er wordt gewandeld via de Lijnbaan naar de Keerweer (zijstraat Westblaak), waar burgemeester Aboutaleb de Rotterdam Pride om 19:00 uur feestelijk opent met de Starsisters.

De regenboogvlaggen voor deze Pride Walk worden gesponsord door Winkeltje van Jan, de huisleverancier van alle grote roze events. Na de Pride Walk worden de vlaggen weer ingezameld en verstuurd naar de landen die geen vlaggen tot hun beschikking hebben voor

hun manifestaties.

Rotterdam Pride

Data: 24 t/m 27 september 2015

Locatie: verschillende locaties in het centrum van Rotterdam

Toegang: veel activiteiten zijn gratis, voor een aantal activiteiten moet worden betaald

Meer informatie: het volledige programma van Rotterdam Pride is te vinden op

www.rotterdampride.com

Rotterdam Pride is een initiatief van Stichting Rotterdam Pride. Met dank aan Rotterdam

Festivals, gemeente Rotterdam, Van Leeuwen Van Lignac Stichting en Stichting Elise Mathilde Fonds.

Deel: ' Publieksopening Rotterdam Pride Pride Walk '
Lees ook