Pumbo.nl maakt uitgeven eigen boek nog eenvoudiger


Uitgever ziet marktaandeel eBooks gestaag groeien

AMSTERDAM, 20100412 -- Recent heeft online uitgever PUMBO.nl (www.pumbo.nl) haar website geheel vernieuwd. De nieuwe website van PUMBO.nl maakt het voor auteurs nog eenvoudiger om een eigen boek zelf uit te geven. Met een uitgekiend stappenplan kan een auteur eenvoudig zijn boek samenstellen en definitief laten opmaken. Vooraf kunnen auteurs in het Leercentrum exact lezen hoe zij hun eigen boek kunnen uitgeven. Het is voor auteurs ook mogelijk om hun boek als eBook te verkopen. Pumbo.nl ziet het marktaandeel hiervan snel stijgen en verwacht met de introductie van de iPad dat eBooks veel interactiever zullen gaan worden.

Sterke groei van het zelf uitgeven van boeken

"We zien in Nederland een sterke groei van het zelf uitgeven van boeken en willen auteurs daarbij een uitstekende service bieden", stelt Yordy Spoor van Pumbo.nl, het online platform voor auteurs om zelf een boek uit te geven. "Door goed te luisteren naar de auteurs spelen wij snel in op online trends, gemak voor de auteurs staat daarbij centraal. Ook de verkooppagina voor onze auteurs vinden wij een belangrijk aspect van onze dienstverlening. Na het vernieuwen van onze website zien wij de conversie van het aantal verkochte boeken ook toenemen. De toekomstige koppeling met het Centraal Boekhuis zal deze alleen maar een positieve impuls geven!"

eBooks lezen wordt interactieve beleving

Pumbo.nl ziet ook de verkopen van eBooks snel stijgen. Van de totale verkopen in het eerste kwartaal van 2010 bedraagt ruim 40% een eBook. "Door de recente lancering van de iPad verwachten we dat het marktaandeel van eBooks nog verder zal doorgroeien", vervolgt Spoor. "Door de ingebouwde ereader applicatie raken consumenten steeds meer gewend aan het lezen en online kopen van eBooks. Het lezen van een digitaal boek zal daarbij overigens steeds meer een interactieve beleving gaan worden. Naast tekst zal ook video een steeds belangrijkere rol gaan nemen, de eerste initiatieven zijn inmiddels al op internet te vinden".

Over Pumbo.nl

Pumbo.nl is ontwikkeld door 2 ondernemers, Wouter Vink en Yordy Spoor. Sinds 4 jaar runnen zij samen Vior Webmedia. Het mediabedrijf bouwt websites voor verschillende succesvolle bedrijven, levert CRM-systemen en is actief in de verkoop van geprinte en digitale boeken. Met Pumbo.nl bezitten zij een platform die zowel in de opkomende vraag naar digitale boeken voorziet, als in de traditionele wijze van geprinte boeken. Met Pumbo.nl worden beide verkoopkanalen optimaal ingezet.


Deel: ' Pumbo.nl maakt uitgeven eigen boek nog eenvoudiger '
Lees ook