PERSBERICHT

Contactpersonen in Nederland voor
Level 3 Communications:

Hans Neef

+31 (0)70 427 42 96
hans@puntedu.nl

Loth Associates:
Saskia van Zwol

+ 31 (0)20 575 4065
saskia.van.zwol@loth.nl

Internetbedrijven delen kennis en netwerk

PuntEDU en Newconomy starten 'Newcademy'

DEN HAAG, 27 maart 2000 - PuntEDU b.v., marktleider in Nederland op het gebied van opleidingen en trainingen voor interactieve media met een focus op Internet, heeft een strategische
samenwerkingsovereenkomst gesloten met Newconomy N.V., een investeringsmaatschappij voor internetbedrijven. Hiertoe neemt Newconomy een minderheidsbelang in puntEDU. De twee bedrijven bundelen onder andere kennis en krachten in een speciaal opleidingsinstituut, de Newcademy, en op marketinggebied.

Newcademy biedt een (exclusieve) internetopleiding voor nieuwe managers van het Econet, het snel groeiende netwerk van internetbedrijven waarin Newconomy investeert. In Econet zijn onder andere aangesloten: Ilse, Wish, Bitmagic, Veiling.com, Tie en Tryllian.

Kennis is de sleutel

Deze opleiding ligt in het verlengde van puntEDU's specialisme, het geven van trainingen, opleidingen en workshops over interactieve media met focus op internet. Hans Neef, directeur van puntEDU: 'Er is een groeiende behoefte aan opleiding, training en strategisch advies. Veel bedrijven vragen zich af of, en hoe, zij moeten inspelen op e-Commerce en e-Business. Kennis, het management en de overdracht daarvan zijn cruciaal´.

Doel van die kennisoverdracht is het om bedrijven en andere organisaties, zowel op het niveau van managers als medewerkers, in staat te stellen een weloverwogen beslissing te nemen om al dan niet over te stappen naar de ´nieuwe economie´.

PuntEDU´s deelname in de Newcademy is een volgende stap op weg naar een fullservice dienstverlening van het bedrijf inzake e-Business en alles wat daarmee samenhangt. Van praktische trainingen, seminars tot strategisch advies over het omgaan met kennis. PuntEDU profiteert in dit kader ook van de aanwezige managementkennis en -ervaring van de bedrijven binnen Econet.

Nieuwe combinaties

Ook op marketinggebied is er profijt te behalen. Zo wil puntEDU het Econet, Newconomy´s netwerk, gebruiken om het productportfolio inzake trainingen, seminars en advies verder uit te breiden en te versterken.

PuntEDU
PuntEDU is een marktleider op het gebied van interactieve media met de focus op internet. Het kennisinstituut traint sinds medio 1997 gebruikers en beheerders in het gebruik van interactieve media en verzorgt workshops en seminars. Ook geeft PuntEDU desgewenst strategisch advies.

PuntEDU is met name gespecialiseerd in webdesign trainingen, interactieve marketingopleidingen en strategische managementtrainingen. Ook copywriters, systeemmanagers, projectmanagers en productmanagers kunnen bij PuntEDU terecht. Er worden maatwerktrainingen/-trajecten en open inschrijvingen aangeboden.

PuntEDU heeft vestigingen in Den Haag en Zwolle en een trainingslocatie in Amsterdam en Utrecht (Media Plaza). PuntEDU maakt sinds april 2000 deel uit van het Newconomy-netwerk.

Deel: ' PuntEDU en Newconomy starten 'Newcademy' '
Lees ook