Ingezonden persbericht

PvdA Amsterdam West

Drugspanden Orteliusstraat schoongeveegd

Op donderdagavond 13 september heeft de politie meerdere drugspanden in de Orteliusstraat ontruimd. De ontruimingen zijn een direct gevolg van het raadsvoorstel van de PvdA dat in juni dit jaar door de deelraad werd aangenomen. Aanleiding voor dit initiatief was het verhaal dat een bewoonster van de Baarsjes vertelde aan het Ombudsteam van de PvdA West. Jarenlang ondervond de vrouw de grootste ellende van haar dealende buurman, zonder dat er iets aan gedaan kon worden.

De fractie stelde hierop een eigen onderzoek in naar de mogelijkheden van een effectieve aanpak van dit soort overlast vanuit woningen. In het raadsvoorstel werd het stadsdeel onder andere verzocht om afspraken te maken met alle mogelijke partners. Daarnaast stelde de PvdA dat de 25 meest overlastgevende drugspanden voor het eind van het jaar moesten zijn schoongeveegd.

Bij de ontruimingen van gisteravond is precies deze lijn gevolgd. De woningbouwcorporatie heeft nauw samengewerkt met buurtbewoners om zo de politie van de benodigde informatie te kunnen voorzien. Fractievoorzitter Erik de Groot: "Bovendien is het fantastisch nieuws voor de omwonenden dat binnen drie maanden na ons raadsvoorstel de eerste ontruimingen hebben plaatsgevonden. Daar ben ik echt heel blij om."

Deel: ' PvdA Amsterdam West Drugspanden Orteliusstraat Schoongeveegd '


Lees ook