Partij van de Arbeid


PERSBERICHT

Den Haag, 3 november 1999

PARTIJ VAN DE ARBEID DELEGATIE NAAR CONGRES SOCIALISTISCHE INTERNATIONALE

Van 7 tot en met 10 november komt in Parijs het congres van de Socialistische Internationale (SI) bijeen. Een delegatie van de Partij van de Arbeid zal (delen van) dit congres bijwonen. De delegatie bestaat onder meer uit partijleider Wim Kok, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Dick Benschop, de Tweede-Kamerleden Bert Koenders en Sharon Dijksma, internationaal secretaris Alvaro Pinto Scholtbach en Europarlementariër Jan Marinus Wiersma.

Tijdens het congres spreken sociaal-democratische leiders uit de hele wereld over de koers van de sociaal-democratie in de 21ste eeuw in mondiaal verband. Ook wordt tijdens dit congres een nieuwe voorzitter van de SI gekozen.

Wim Kok zal op zondag 7 en maandag 8 november in Parijs aanwezig zijn. Maandag spreekt hij, evenals de overige sociaal-democratische premiers, het congres toe over onder andere zijn kijk op de sociaal-democratische politiek, nationaal en internationaal, de toekomst van Afrika en de rol van internationale instellingen waaronder het IMF en de Wereldbank.

Het congres van de SI vindt plaats in CNIT, 2 place de la Défense, 92053 Paris La Défense Cedex.

Deel: ' PvdA delegatie naar congres Socialistische Internationale '
Lees ook