Partij van de Arbeid


PERSBERICHT

Den Haag, 8 december 1999

PVDA-DISCUSSIE OVER EEN NIEUWE RELATIE MET INDONESIË

Zondag 12 december vindt in De Balie in Amsterdam een discussiebijeenkomst plaats over de toekomstige relatie tussen Nederland en Indonesië. De politieke ontwikkelingen in Indonesië kennen op dit moment een ongekende dynamiek. De nieuwe regering onder leiding van president Wahid streeft naar dialoog. Niet eerder is in Indonesië zo open gesproken over de rechten van de verschillende bevolkingsgroepen, over de rol van het leger en de urgentie van vergaande democratisering. Het kabinet heeft te kennen gegeven steun te willen verlenen aan de nieuwe Indonesische regering. Tijdens de bijeenkomst 'Indonesië: discussie over een nieuwe relatie' spreekt de PvdA met vele deskundigen en betrokkenen over hoe groot het nieuwe engagement moet zijn en welke nieuwe relatie met Indonesië hieruit kan ontstaan.

Aanwezig zijn o.a. de minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens, de ambassadeur van de Republiek Indonesië Abdul Irsan (o.v.), Nico Schulte Nordholt (Universiteit Twente), Willem Manuhutu (directeur van het Moluks Historisch Museum) en Bert Koenders (Tweede-Kamerlid voor de PvdA).

Deze bijeenkomst is georganiseerd door het Kenniscentrum Buitenland van de PvdA in samenwerking met De Balie en vindt plaats in De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Deel: ' PvdA-discussie in De Balie over nieuwe relatie met Indonesie '
Lees ook