Q-music presentatoren misbruiken naam Open NK Eiwerpen


MAKKUM FR, 20110711 -- Tijdens de uitzending van de Ochtendshow van Q-music van 8 juli 2011 claimden de Goeiemorgenshow-dj's Jasper de Vries, Kristel van Eijk en Jeroen Kijk in de Vegte ‘het officiële Open NK Eierwerpen’ voor de Goeiemorgenshow te hebben. Buiten het gegeven dat de door hen geworpen eieren onreglementair zijn geworpen en de wedstrijdbaan duidelijk in een krakkemikkige staat verkeert, dienen officiële wedstrijden Eiwerpen te worden aangemeld en goedgekeurd door de Nederlandse Eiwerp Federatie (NEWF).

De NEWF is een geassocieerd lid van de World Egg Throwing Federation. De NEWF heeft de organisatie van het enige echte officieel goedgekeurde en op de kalender van de WETF geregistreerde Open NK Eiwerpen gegund aan de Stichting Open NK Eiwerpen uit Makkum.

In een reactie zegt een woordvoerder van de Stichting Open NK Eiwerpen 'not amused' te zijn door deze actie van Q-music. "Wij zullen deze inbreuk op onze rechten aankaarten bij de NEWF en de overkoepelende World Egg Throwing Federation. Vooralsnog zullen wij geen diskwalificatie of eeuwig royement eisen, maar als genoegdoening accepteren dat teams van Q-music in de volgende editie van het Open NK Eiwerpen aan alle onderdelen meedoen. Nu reeds is Kristel van Eijk ingeschreven voor het Russisch Ei Roulette."

Die volgende editie van het Open NK Eiwerpen is overigens gepland op zaterdag 7 juli 2012.


Deel: ' Q-music presentatoren misbruiken naam Open NK Eiwerpen '
Lees ook