Q-Park en CCV introduceren online creditcardbetaling


Extra betaalgemak bij in- en uitrijden Q-Park parkeerfaciliteiten

ARNHEM, 20110718 -- Q-Park voorziet de komende maanden haar parkeerfaciliteiten van de P-Gateway oplossing die zij in nauwe samenwerking met CCV ontwikkeld heeft. Hierdoor kunnen consumenten bij het in- en uitrijden van parkeerfaciliteiten eenvoudig betalen met een groot aantal verschillende kaarten, zoals MasterCard, Visa, American Express en Yellowbrick. De P-Gateway oplossing leest magneetstrippen op diverse (credit)cards volgens de strenge PCI regels, zodat veilige afhandeling verzekerd is.

Deze unieke betaaloplossing accepteert (credit)cards van verschillende acquirers en is geïntegreerd door de meest toonaangevende leveranciers van parkeer-managementsystemen. De P-Gateway toepassing wordt in een later stadium opgevolgd door de contactloze variant.

“Door invoering van de Europese richtlijnen voor elektronisch betalen, zag Q-Park een essentiële service, in- en uitrijden met creditcard, voor haar klanten verdwijnen. Het was geen optie om af te zien van deze functionaliteit, omdat voor Q-Park gebruikersgemak en kwaliteit voorop staan”, zegt Michel Feddema, Manager ICT bij Q-Park. “Om deze service te waarborgen heeft Q-Park in samenwerking met CCV deze nieuwe, veilige oplossing ontwikkeld. De flexibele en professionele samenwerking met CCV is cruciaal geweest bij het ontwikkelen van dit alternatief.”

CCV, Europese speler in betaalautomaten, specialist in transactieverwerking en marktleider in Nederland, is heel content met de goede samenwerking tussen Q-Park en CCV in de totstandkoming van deze P-Gateway oplossing. “De nauwe samenwerking met Q-Park heeft geleid tot een internationale oplossing die parkeergemak en veilige betalingen bevordert”, aldus Pascal Vincken, Algemeen Directeur. “CCV verwerkt momenteel al miljoenen betaaltransacties in de parkeerbranche in zogenaamde on- en off-street omgevingen. We zijn erg blij met dit resultaat van onze jarenlange intensieve samenwerking.”

Over PCI
Payment Card Industry Security Standards Council is een onafhankelijke organisatie die oorspronkelijk opgericht is door American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard Worldwide en Visa International, met het doel om de constante evolutie van de betaalkaart veiligheidsstandaarden te managen. De PCI council heeft een raamwerk van veiligheidsstandaarden geformeerd, ook wel de PCI Data Security Standards genoemd.

[Logo Q-Park] Over Q-Park
Q-Park behoort tot de top 3 van de Europese parkeerbedrijven, met parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie en beheer. Q-Park is herkenbaar aan haar kwaliteit en heeft een portfolio van meer dan 830.000 parkeerplaatsen in Nederland, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. In Nederland is Q-Park marktleider met 234 parkeerfaciliteiten, waaronder 87 P+R terreinen, in vrijwel alle grote steden. Opdrachtgevers zijn onder andere overheden, projectontwikkelaars, ziekenhuizen en particuliere bedrijven.

[Logo CCV] Over CCV
CCV Holland is, als onderdeel van een internationale organisatie, marktleider in het elektronische betalingsverkeer en is specialist in betaalautomaten en transactieverwerking. Met meer dan 120.000 klanten heeft CCV een sterke marktpositie verworven. Door klantgerichtheid, grote technologische kennis en een hoge servicegraad is CCV voor haar relaties een gewaardeerde partner in business. CCV biedt zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1958.
Als Value Added Distributor van VeriFone, wereldwijd marktleider in betaalsystemen, is CCV betrokken bij de ontwikkeling en exploitatie van meerdere chip- en spaarkaartprojecten. CCV werkt samen met alle gerenommeerde netwerkproviders en acquirers en heeft veel kennis van betaalsystemen in diverse branches, zoals de retail, petrol, horeca, zorg (eHealth), public transport, parking en hospitality.


Deel: ' Q-Park en CCV introduceren online creditcardbetaling '
Lees ook