Q4MATICS

Q4matics scant e-mailverkeer op computervirussen

Tilburg, 31 juli 2001-Als reactie op de toename van computervirussen en de daaruit voortkomende schade voor bedrijven heeft Q4matics, leverancier van internet- oplossingen, haar hostingdienst uitgebreid met virusscanning. De hostingdienst omvat het plaatsen van websites op het internet en het faciliteren van e-mailverkeer.

Bedrijven maken steeds meer gebruik van e-mail. Het verzenden van e-mail berichten is immers snel en gemakkelijk. Helaas is er ook een verhoogd risico voor besmetting met computervirussen. Het merendeel van de virussen wordt per e-mail verspreid. Computervirussen kunnen ernstige schade aan bedrijfsgegevens toebrengen. De schade als gevolg van computervirussen voor het jaar 2000 wordt geschat op 30 miljard gulden.

De Q4matics mailserver scant volautomatisch alle doorstromende e-mailberichten, inclusief attachments, op virussen. Ontdekt het antivirusprogramma een virus in een mailbericht of bijlage, dan ontvangen de zender en de ontvanger daarvan direct een melding en wordt het mailbericht geblokkeerd.

De effectiviteit van de nieuwe virusscanning service wordt bevestigd door het grote aantal onderschepte virussen. Opvallend hierbij is de brede verspreiding van de W32.Sircam.worm, een recent virus.

Uiteraard blijven bedrijven verantwoordelijk voor het implementeren van een eigen antivirusbeleid. De virusscanning van Q4matics is niet bedoeld als vervanging maar als aanvulling op het intern controleren op computervirussen. Bedrijven dienen een goed antivirusprogramma te gebruiken en de databestanden regelmatig te actualiseren. Alles wat gedownload wordt of van een diskette komt, moet gescand worden. De Q4matics virusscanning biedt klanten een extra bescherming naast hun eigen antivirusmaatregelen.

Eerder dit jaar breidde Q4matics reeds haar hostingdienst uit met de controlere op spamberichten. Spam is ongevraagde e-mail. Voor klanten van Q4matics zijn aan de virusscanning geen extra kosten verbonden.

Q4matics:
Q4matics is gespecialiseerd in het realiseren van internetoplossingen. Het diensten-aanbod omvat consultancy, webbouw en -ontwerp, hosting, registratie van domein-namen en netwerkbeveiliging.


Deel: ' Q4matics scant e-mailverkeer op computervirussen '
Lees ook