Ingezonden persbericht


QATAR AIRWAYS ONTWIKKELT ZICH IN VIETNAM

Maatschappij lanceert 4 keer per week Parijs - Hanoi via Bangkok Tevens toename vluchtfrequentie naar Hô Chi Minh Stad

18 november 2010

Parijs, FRANKRIJK - Qatar Airways lanceert een vlucht naar Hanoi en verhoogt de frequentie van zijn lijn Parijs - Hô Chi Minh Stad. Op deze wijze verdrievoudigt het aantal vluchten van de maatschappij naar Vietnam, waardoor het totaal op 4 vluchten per week naar Hanoi en 6 vluchten per week naar Hô Chi Minh Stad komt.

Met de opening van Brussel op 31 januari 2011 biedt Qatar Airways 3 heen- en 2 terugvluchten per week naar Hanoi en 1 heenvlucht en 3 terugvluchten Hô Chi Minh Stad met uitstekende verbindingen in Doha.

Deze uitbreiding luidt, samen met de openingen van Tokyo en Phuket, een nieuwe fase in voor de luchtvaartmaatschappij en resulteert ook in een aanzienlijke frequentie- en capaciteitstoename in de gehele regio. Om de aankomst van de eerste vlucht naar Hanoi te vieren, is een officiële ceremonie georganiseerd in het bijzijn van lokale overheden en de directie van het vliegveld.

"Qatar Airways heeft veel waardering voor de steun van de Vietnamese regering, hierdoor hebben we onze vluchten naar dit land kunnen verdrievoudigen. De bilaterale relaties tussen Qatar en Vietnam zijn gedurende de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd en de opening van deze nieuwe lijn is het resultaat van onze groeiende vriendschap", bevestigde Akbar Al Baker tijdens de persconferentie in Hanoi. "Vietnam is sinds lange tijd een toeristische bestemming en dankzij de verbeterde economische situatie van het land zijn ook de zakenreizen van en naar dit land toegenomen. Qatar Airways heeft een nieuwe route via Hanoi evenals meer vluchten naar Ho Chi Minh Stad geïntroduceerd om voor te lopen op de concurrentie, maar ook om nieuwe delen te veroveren van een markt in volle expansie".

Qatar Airways gebruikt zijn recht op vluchtverkeer tussen Doha - Hanoi en Doha - Ho Chi Minh Stad via Bangkok. Nu heeft de maatschappij dus een directe verbinding tussen Bangkok - Hanoi en Bangkok - Hô Chi Minh Stad, zodat passagiers zonder overstap tussen Vietnam en Thailand kunnen reizen. Qatar Airways is de enige '5 sterren' luchtvaartmaatschappij die deze routes aanbiedt. De lancering van de vluchten naar Hanoi brengt het huidige aantal bestemmingen van Qatar Airways in Pacifisch-Azië op achttien. Qatar Airways heeft sinds februari 2010 wereldwijd 8 nieuwe bestemmingen geopend: Bangalore, Kopenhagen, Ankara, Tokyo, Barcelona, Sao Paulo, Buenos Aires en Phuket.

Akbar Al Baker heeft de plannen van Qatar Airways op wereldwijd niveau uit de doeken gedaan en benadrukt dat de maatschappij het accent wenst te leggen op de routes waarop tot op heden nog niet veel gevlogen wordt, evenals op de verbetering van de verbindingen tussen Doha's hub en de belangrijkste steden van het netwerk. Dankzij de lancering van 5 nieuwe Europese bestemmingen zal Qatar Airways de vijf komende maanden in Europa snel groeien: Nice opent op 24 november, Budapest en Bukarest op 17 januari 2011, Brussel op 31 januari 2011 en Stuttgart op 6 maart 2011.

Qatar Airways hoopt in 2013 op de 120 belangrijkste business en toeristische bestemmingen wereldwijd te vliegen, met een moderne vloot van 120 vliegtuigen. Op dit moment telt de vloot van de luchtvaartmaatschappij 89 vliegtuigen die naar 93 bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Pacifisch-Azië evenals Noord- en Zuid-Amerika vliegen.

Vanaf 31 januari 2011 zal ook Brussel vijf maal per week bediend worden. Vandaag biedt Qatar Airways vluchten aan vanaf verschillende Europese luchthavens zoals Parijs, Frankfurt, München en Milaan, om maar enkele opties te noemen met verbindingsmogelijkheden bij vertrek vanuit Nederland. Ook krijgen Nederlandse en Luxemburgse reizigers een nieuwe verbindingsmogelijkheid met de opening van Brussel.

Reserveringen met vertrek uit Brussel zijn al mogelijk op www.qatarairways.com of via de telefoon op 0900 0400404 (prijs van een lokale oproep).

Over Qatar Airways: www.qatarairways.com

Qatar Airways is onlangs verkozen tot 'Derde Beste Maatschappij ter Wereld' door de onafhankelijke luchtvaart enquête Skytrax, waaraan bijna 18 miljoen passagiers meededen. De luchtvaartmaatschappij heeft ook een prijs ontvangen voor de beste service aan boord evenals voor de beste restauratieservice in de Business Class en is voor het vijfde jaar op een rij uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten.

Qatar Airways is ook de eerste maatschappij die een onderscheiding heeft ontvangen voor de "Beste Klantenservice in het Midden-Oosten". Deze nieuwe prijs vervangt degene van het "Beste Boordpersoneel in het Midden-Oosten", die Qatar Airways zeven opeenvolgende jaren in ontvangst mocht nemen. Deze nieuwe, grotere categorie bevat al het personeel dat in contact staat met de passagiers; het boord- en luchthavenpersoneel evenals de reservering- en incheckservice inbegrepen.

De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 200 toestellen besteld met een waarde van meer dan 40 miljard dollar. Qatar Airways is één van de klanten van de Airbus A380 "bi-super-jumbo" en heeft 5 bestellingen lopen, waarvan de leverdatum voorzien is vanaf 2012, als de New International Airport van Doha operationeel zal zijn. Zie voor meer informatie www.ndiaproject.com en www.qatarairways.com. Voor meer informatie over Qatar Executive, zie www.qatarexec.com.

Deel: ' Qatar Airways ontwikkelt zich in Vietnam '
Lees ook