Ingezonden persbericht

Quantum en Imation schikken alle wederzijdse juridische aanspraken met betrekking tot goedkeuring, productie en verkoop van DLTtape.

Partijen onderstrepen nogmaals hun gezamenlijke doel om de data-opslagmarkt met DLTtape te voorzien van een hoogwaardig en betrouwbaar opslagmedium, en om gezamenlijk hun afzetmarkt te laten groeien.

Bracknell, Verenigd Koninkrijk, 31 mei 2002 - Quantum kondigt aan dat het alle wederzijdse juridische aanspraken heeft geschikt die het met Imation had lopen. De aanspraken hadden betrekking op de goedkeuring, productie en verkoop van DLT-tapes. Als gevolg van de schikking ziet Imation af van zijn anti-kartelzaak tegen Quantum en Maxell, en heeft Quantum zijn zaak over de schending van bedrijfsgeheimen tegen Imation laten vallen. Quantum en Imation zullen ook de goedkeuring van Imation als leverancier van DLT-tapes afronden.

Als gevolg van de schikking zal Quantum vijf miljoen dollar aan Imation betalen, gespreid over anderhalf jaar, en zullen beide partijen een meerjarige leveringsovereenkomst aangaan, waarvan de details overigens niet bekend worden gemaakt - zoals ook van de schikking geen nadere details zullen worden bekendgemaakt.

De kracht van het DLTtape-technologieplatform
DLT-tapes vormen een onderdeel van het toonaangevende DLTtape-technologieplatform en worden geproduceerd door verschillende fabrikanten, onder meer dan tien verschillende merken. Het DLTtape-platform is feitelijk de standaard voor backup en archivering, die kan bogen op meer dan tien jaar ervaring en die tegemoet komt aan de data-beschermingsbehoeften van duizenden ondernemingen, met meer dan twee miljoen verkochte drives en meer dan 80 miljoen verkochte tapes.

Het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van het DLTtape-platform is de introductie van de SDLT320-tapedrive later dit kwartaal. SDLT 320 is de opvolger van de SDLT 220 en vormt de volgende stap in Quantums Super DLTtape-productontwikkelingsplan. Dit plan doet DLTtape - in vier productgeneraties gedurende de komende vijf jaar - doorgroeien naar een opslagcapaciteit van 1,2terabyte op één tape. SDLT 320 is lees- en schrijfcompatibel met SDLT 220 en leescompatibel met vroegere DLTtapes.

Invloed op Quantums financiële voorspellingen
Sinds 31 maart 2002 was de uitkomst van de rechtzaak met Imation onzeker en het effect op de balans dus onvoorpelbaar. Omdat deze schikking duidelijkheid schept vóórdat Quantum haar jaarcijfers publiceert, zal de onderneming 5 miljoen dollar aan kosten afboeken op het resultaat van dit boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2002, geheel volgens de GAAP-voorschriften.

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 1,7 miljoen DLTtape-drives en meer dan 70 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.
---
Meer informatie:
Quantum, DLT-divisie
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Quantum en Imation schikken alle wederzijdse juridische aanspraken m.. '
Lees ook