Ingezonden persbericht


Quantum verwerft strategische bedrijfsactiviteiten van Connex
Overname van activiteiten van dochteronderneming van Western Digital is een volgende stap van Quantum in de uitbreiding van het productenpakket van opslagsystemen.

Genève (Zwitserland), 10 augustus 2001 -- Quantum Corporation heeft een overeenkomst getekend voor de overname van een deel van de bedrijfsactiviteiten van Connex Inc. Connex is een dochteronderneming van Western Digital Corporation (NYSE:WDC) en levert opslagsystemen voor gebruik in netwerken (Network Attached Storage, NAS), die een goede aanvulling vormen op het productenpakket van Quantum. Door verdere ontwikkeling van de technologie van Connex breidt Quantum de reeks voorzieningen uit die momenteel worden geboden door de Snap Server-productlijn van Quantum. De aankoop past in de strategie van Quantum om het productenpakket van opslagsystemen te verbreden.

Quantum zal elf miljoen dollar in contanten betalen voor belangrijke aanvullende technologie, intellectueel eigendom en andere bedrijfsmiddelen van Connex. Deze worden geïntegreerd met de Snap-divisie van Quantum. Verder levert Western Digital (niet-exclusief) harddisk-stations voor Snap-apparatuur. De overeenkomst heeft geen betrekking op SANavigator, die volledig eigendom is van Connex.

De overname wordt waarschijnlijk half augustus afgerond, als aan alle voorwaarden is voldaan. Quantum verwacht dat de transactie wordt verwerkt in de cijfers van het fiscale jaar 2002, dat eindigt op 31 maart 2002.

Quantum betrad twee jaar geleden de NAS-markt, maar is in die korte tijd uitgegroeid tot toonaangevend leverancier van netwerkopslagsystemen voor werkgroepen (systemen tot 10.000 dollar). Wereldwijd zijn tot nu toe meer dan 70.000 Snap Server-eenheden geleverd. Quantum is de grootste leverancier van NAS-eenheden in alle NAS-deelmarkten en behoort tot de bedrijven die de meeste inkomsten uit NAS-systemen genereren. In het onlangs afgesloten fiscale boekjaar groeiden de inkomsten uit NAS-systemen met ruim honderd procent. Door de verwerving van Connex kan Quantum zijn leidende positie op het gebied van NAS-systemen uitbreiden tot buiten het segment van werkgroep-NAS.

De grote hoeveelheid technische ontwikkeling die in het Connex-platform is gestoken, zal door Quantum worden verfijnd en aangepast en de software wordt afgestemd op de eisen van de Open Source-gemeenschap. Door de verwerving van Connex zal Quantum de Snap Server-productlijn versneld uitbreiden met voorzieningen voor grote ondernemingen.

"Door deze aanwinst kan Quantum sneller NAS-systemen ontwikkelen, meer aandacht geven aan software en het productenaanbod uitbreiden", zegt Brad Nisbet, Senior Research Analyst van IDC. "NAS-systemen vormen nu nog zes procent van de markt voor opslagsystemen, maar dat aandeel zal in 2004 waarschijnlijk zijn gestegen tot bijna 28 procent. Leveranciers van opslagsystemen zoals Quantum moeten dan ook de functionaliteit in software uitbreiden om concurrerend te blijven in de NAS-markt."

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Informatie:
Quantum Peripherals (Europe) SA
Andy Walsky
t: 00 41 (22) 929 76 16
e: andy.walsky@quantum.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: marije@l-dj.nl

Deel: ' Quantum verwerft strategische bedrijfsactiviteiten Connex '
Lees ook