Apple Benelux

Apple brengt QuickTime 6 & QuickTime Broadcaster met evaluatieversie van Jaguar uit

Meer dan 100 miljoen QuickTime 5-downloads

Bunnik 7 mei 2002 * Apple brengt vandaag QuickTime 6 en QuickTime Broadcaster uit, 2 onderdelen van de evaluatieversie van Jaguar, de volgende versie van Mac OS X. QuickTime 6, dat voldoet aan de ISO-norm, is de volledig schaalbare MPEG-4-oplossing voor de streaming van media naar een breed scala aan rand-apparatuur. Apple maakt verder bekend dat QuickTime 5 (voor Mac en Windows) 1 jaar na zijn introductie, reeds meer dan 100 miljoen keer werd gedownload.

"QuickTime 6 is het beste platform voor het maken en bekijken van MPEG-4-materiaal", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "De combinatie van QuickTime 6 met de gratis QuickTime Streaming Server en QuickTime Broadcaster resulteert in de eerste complete media-oplossing ter wereld voor het maken, streamen en bekijken van MPEG-4-materiaal."

De belangrijkste kenmerken van QuickTime 6 zijn:

l in combinatie met de gratis QuickTime Streaming Server en QuickTime Broadcaster is Quicktime 6 de eerste complete media-oplossing ter wereld voor het maken en streamen van MPEG-4-materiaal; l de video-codec voor de codering en decodering van MPEG-4-videomateriaal;
l ondersteuning voor AAC (Advanced Audio Coding), de audiostructuur van de toekomst;
l voldoet aan de ISMA (Internet Streaming Media Alliance) 1.0-specificatie;
l afspeelmogelijkheden van MPEG-1- en MPEG-2-media, wat ideaal is voor mediaproducenten die het materiaal tijdens het gehele productieproces willen kunnen bekijken en uitwisselen;
l ondersteuning voor DVC Pro (PAL);
l een bijgewerkte gebruikersinterface met snellere toegang tot QuickTime-materiaal;
l verbeterde bescherming tegen overspringen.

QuickTime is de toonaangevende, op standaarden gebaseerde programmatuur van Apple voor de ontwikkeling, productie en levering van beeld en geluid van hoge kwaliteit via het internet, draadloze netwerken en breedbandnetwerken. Meer dan 150 digitale camera's worden geleverd met QuickTime. Dit geeft duidelijk aan dat elektronicabedrijven hun klanten het beste programma willen bieden dat er bestaat. Elke dag worden meer dan tien nieuwe programma's uitgebracht waarin QuickTime is opgenomen, omdat mediaproducenten van over de hele wereld kiezen voor QuickTime vanwege de beste mediamogelijkheden.

© 2002 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo en Macintosh zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: http://www.apple.com/nl/pr

Deel: ' QuickTime 6 & QuickTime Broadcaster '
Lees ook