Quintiles consolideert zakelijke activiteiten in E.U. met haar hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk

Versteviging strategische prioriteit van Europa op de wereldmarkt

READING, Verenigd Koninkrijk--(BUSINESS WIRE)-- 20111012 --

Quintiles, de enige volledig geïntegreerde leverancier van biofarmaceutische diensten die wereldwijd klinische, commerciële, consulting en financiële oplossingen aanbiedt, opende vandaag officieel haar nieuwe Europese hoofdkantoor in Reading, in het Verenigd Koninkrijk, en bracht daarbij haar werknemers uit elk van de vier afdelingen tezamen.

Lord Howe, Parlementaire staatsondersecretaris voor Gezondheid gaf als commentaar: "Dat Quintiles haar Europese hoofdkantoor in Reading opent, is uitstekend nieuws. Haar beslissing toont dat het Verenigd Koninkrijk een aantrekkelijke omgeving is voor internationale farmaceutische bedrijven om te investeren.

"De overheid wil de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve behandelingen voor NHS-patiënten promoten en ik kijk ernaar uit om de resultaten te zien van dit boeiende werk dat Quintiles in Reading zal uitvoeren."

Tijdens een openingsplechtigheid benadrukte de oprichter van Quintiles, voorzitter en CEO Dennis Gillings, Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE), het voortdurende belang van Europa, in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk, op de wereldmarkt, en de investering van Quintiles in innovatie en kwaliteit binnen het spectrum van de ontwikkeling en commercialisering van geneesmiddelen.

Gillings zei: "Ik ben trots om met de investering in dit regionale hoofdkantoor ons strategisch engagement uit te breiden naar Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met een dergelijke rijkdom aan wetenschappelijke, medische en commerciële expertise in het Verenigd Koninkrijk, heeft de verhuizing geleid tot nog meer discipline-overschrijdende samenwerking om de klanten van Quintiles beter te dienen en hen sterker te maken in de snel veranderende wereld van de biofarma.”

Deze verdere investering door Quintiles volgt op de opening van het ultramoderne laboratorium en kantoor in Edinburgh, Schotland in 2009 en de uitbreiding van de Fase I-vestiging in Londen, die in maart 2010 voltooid werd. In juni 2011 opende Quintiles een nieuw kantoor in Madrid, Spanje en in juli 2011 werd de vestiging van Quintiles op een toplocatie, Queen Mary, University of London, een klinisch onderzoekscentrum officieel geopend.

Opmerkingen voor de redacteurs:

Bij de opening van het nieuwe Europese hoofdkantoor, verhuisden meer dan 500 personeelsleden van drie verschillende kantoren naar een ultramoderne vestiging, gelegen op minder dan 30 minuten van de luchthaven van Heathrow in Green Park, Reading vlakbij de M4-snelweg.

Quintiles heeft meer dan 2.000 mensen in dienst in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 9.000 in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2011 werd het bedrijf door het Great Place to Work Institute genoemd als een van de beste werkgevers in verschillende landen en was het een van de 25 beste werkgevers in Europa.

Over Quintiles

Quintiles is de enige volledig geïntegreerde leverancier van biofarmaceutische diensten die wereldwijd klinische, commerciële, consulting en financiële oplossingen aanbiedt. Het netwerk van Quintiles van meer dan 20.000 gemotiveerde professionals in 60 landen werkt met een vastberaden engagement ten aanzien van patiënten, veiligheid en ethiek. Quintiles helpt biofarmaceutische bedrijven om risico's te beheren en kansen te grijpen in een omgeving die constant verandert. Ga voor meer informatie naar www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Quintiles
Laura Wilson, +44118 450 8392
Corporate Communication
laura.e.wilson@quintiles.com
of
Greg Connors, +1 919 998 2000
Investor Relations

invest@quintiles.com

Deel: ' Quintiles opent nieuw hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk '
Lees ook