( BW)(NC-QUINTILES) Quintiles uitgeroepen tot beste aanbieder klinische diensten in twee afzonderlijke brancheonderzoeken

Pharmaceutical Writers

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina (VS)--(BUSINESS WIRE)--Apr 24, 2009-- Quintiles eerste in vrijwel alle categorien

Quintiles is door beslissers in de branche uitgeroepen tot favoriete contract research organization (CRO, organisatie voor contractonderzoek), volgens twee recent gepubliceerde onafhankelijke onderzoeken. Quintiles kwam op verschillende gebieden wat betreft dienstverlening en reputatie als beste uit de bus, van de breedte van het dienstenaanbod tot en met de therapeutische expertise.

De resultaten van de vierde jaarlijkse “CRO Industry Update,” een onafhankelijk onderzoek onder leidinggevenden binnen farmaceutische en biotechnologische bedrijven, uitgevoerd door William Blair & Company in samenwerking met CenterWatch, toonden dat Quintiles het vaakst werd genoemd als favoriete CRO. Voor “Favoriete CRO met het oog op kwaliteit” kreeg Quintiles de meeste stemmen, met driemaal zoveel stemmen als het bedrijf dat als tweede is geindigd.

In een afzonderlijk brancheonderzoek werd Quintiles door deelnemers in 17 van de 18 gevallen als beste aangemerkt, vaak met ruime marges. Het onafhankelijk uitgevoerde “2009 CRO Quality Benchmarking Report” van Industry Standard Research (ISR) vroeg 160 leidinggevenden van farmaceutische en biotechnologische bedrijven – alle met recente ervaring in het samenwerken met leveranciers van zogenaamde “outsourced” ontwikkeling – hun oordeel te geven over 13 CRO's en drie onconventionele functionele dienstenaanbieders.

Op de vraag van welke leverancier van productontwikkelingsdiensten ze het liefst gebruik zouden willen maken als zij het voor het zeggen zouden hebben, antwoordde 27% van de deelnemers aan het ISR-onderzoek Quintiles – een score die ruim tweemaal hoger is dan de score van 13% van de nummer twee. Met 14% van de stemmen was Quintiles ook de beste wat betreft “Totale waarde”, waarbij de nummer twee de stem kreeg van 9% van de deelnemers.

Op de vraag welke leverancier van productontwikkelingsdiensten zichzelf het beste heeft onderscheiden, antwoordden bijna n op de vijf van de deelnemers (18%) Quintiles. De percentages van alle overige bedrijven varieerden van 0 tot 6%.

“Deze rapporten vormen een tastbaar bewijs voor het feit dat wij waarde toevoegen aan de producten en portefeuilles van klanten op een manier waarop onze concurrenten dat niet kunnen”, aldus Jeff Thomis, directeur van Quintiles’ Global Core Clinical-groep. “Klanten zien het verschil van het gebruikmaken van Quintiles. Dat uit zich in de kwaliteit van ons personeel, onze niet-aflatende uitmuntendheid in het leveren van diensten, en in het vermogen van onze medische en wetenschappelijke experts van wereldklasse om unieke inzichten te bieden voor versnellen van het besluitvormingsproces bij geneesmiddelenontwikkeling.”

Meer informatie over de resultaten van het ISR-onderzoek vindt u in onderstaande tabel.

Oordeel deelnemers aan het ISR-onderzoek over Quintiles
Aspecten dienstverlening CRO   Positie   Percentage dat Quintiles op nr. 1 zet
Ruim dienstenaanbod Nr. 1 43% (Nr. 2 = 8%)
Wereldwijde aanwezigheid Nr. 1 48% (8%)
Kennis locale markt/wetgeving Nr. 1 28% (9%)
Reputatie in de branche Nr. 1 28% (9%)
Therapeutische expertise van het projectteam Nr. 1 24% (9%)

Efficinte opstart nieuwe vestiging

Nr. 1 20% (9%)

Het ISR-rapport is beschikbaar via www.ISRreports.com.

Quintiles Transnational Corp. ondersteunt bij het op de markt brengen van nieuwe geneesmiddelen en bij het stimuleren van de verkoop door innovatieve, kwalitatief sterke ontwikkeling, samenwerkingsverbanden en vercommercialiseringsoplossingen te bieden aan bedrijven in de farmaceutische en biotechnologische industrie. Met meer dan 22.000 medewerkers en vestigingen in meer dan 50 landen is Quintiles gericht op het leveren van klantgerichte oplossingen die de gulden standaard van de branche zullen zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Quintiles: www.quintiles.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Quintiles Transnational Corp.
Lee Kennedy, mediarelaties
+1 919-998-1388
lee.kennedy@quintiles.com
of
Greg Connors, investeerdersrelaties
+1 919-998-2000
invest@quintiles.com

Deel: ' Quintiles uitgeroepen tot beste aanbieder klinische diensten '


Lees ook