QuoVadis kondigt Trust/Link voor SSL aan

UTRECHT--(BUSINESS WIRE)-- 20090526 --
Internationale SSLleverancier QuoVadis (https://www.quovadisglobal.nl) heeft een nieuwe versie van de Trust/Link SSL service vrijgegeven, die voorziet in verhoogde flexibiliteit, lagere kosten en vereenvoudigd management van SSL certificaten voor eindgebruikers.

Kaspar Brand, PKI Project Manager bij the SWITCH Foundation zegt hierover het volgende: “Trust/Link SSL stelt ons in staat de efficiëntie en controle over het managen van SSL certificaten te balanceren over de verschillende geografische gebieden en technische omgevingen. QuoVadis Trust/Link is een verstandige investering, die ons in staat stelt eigen workflows te bouwen en onze abonnees te koppelen aan lokale beheerders via één veilige portal en tegelijkertijd substantieel geld en tijd bespaart.”

The SWITCH Foundation beheert the Swiss Education & Research Network sinds 1987, welke de universiteiten toegang garandeert tot “the information society”. Het vooruitstrevende netwerk verbindt gebruikers niet alleen in Zwitserland maar in de gehele wereld. Het beheren van dit netwerk levert SWITCH de noodzakelijke kennis en technologische fundering om tevens het register voor domeinnamen eindigend op .ch en .li te beheren.

Trust/Link SSL stelt bedrijven met meerdere SSL certificaten in staat om frequent gebruikte instellingen dusdanig te pre-valideren, zodat bevoegd personeel SSL certificaten op verzoek kunnen uitreiken. Trust/Link SSL stelt tevens gebruikers in staat om workflows naar wens te creëren en SSL certificaten te beheren vanuit een beveiligde website.

“Terwijl IT budgetten onder druk staan, biedt QuoVadis Trust/Link de mogelijkheid aan organisaties om de kosten van beveiliging van communicatie en servers beter te beheren en inzichtelijk te maken,” zegt Roman Brunner, chief executive officer van QuoVadis.

“Met Trust/Link SSL’s uitgebreide mogelijkheden, kan QuoVadis jaarlijks, zowel aan middenbedrijven als grotere meer complexere ondernemingen, snel duizenden SSL certificaten uitgeven. Ontwikkeld met de betrokkenheid van bestaande relaties biedt het systeem een breed scala van customised interfaces, gedelegeerde administratie, meerdere autorisatie niveaus, controle en rapportage en web services toegang” vervolgt de heer Brunner.

Andere gebruikers van Trust/Link SSL zijn financieel dienstverlener Credit Suisse, outsourcing dienstverlener The Capita Group, healthcare en pharmaceutical group Galenica, hosting provider Exigo, Standard Bank en andere multinationals en organisaties in de publieke sector.

QuoVadis Trust/Link SSL levert zowel de standaard SSL met basic encryptie als de nieuwe Extended Validation SSL voor e-business websites. Afhankelijk van de behoefte van de klant en het certificaat type ondersteunt het de geldigheid voor meerdere jaren evenals het gebruik van meerdere SAN domeinnamen, multilevel subdomeinen, IP adressen of intranet hostnamen.

Over QuoVadis

QuoVadis is een vooraanstaand wereldwijde certificaat autoriteit met vestigingen in Zwitserland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Bermuda. Naast het SSL vakgebied levert QuoVadis een variëteit van managed public key infrastructuur (PKI) diensten inclusief outsourced CAs, root signing en digitale handtekeningen.

QuoVadis Trust/Link registratie autoriteit biedt een grote flexibiliteit en controle aan klanten, die hun werknemers en relaties willen registreren voor grote aantallen SSL- en apparaat certificaten.

QuoVadis is gecertificeerd conform de meest belangrijke internationale standaarden voor beveiligingsprocessen en infrastructuur. Dit is inclusief de erkenning als gekwalificeerde certificaatdienstverlener (CSP) in meerder landen tezamen met “the WebTrust seals for Certification Authorities and Extended Validation”. QuoVadis is geautoriseerd om de nieuwe Extended Validation (EV) SSL uit te geven, welke voorziet in een uitgebreide controle van website identiteit om het vertrouwen in e-business websites te verruimen.

QuoVadis levert PKI Widgets (https://pkiwidgets.quovadisglobal.com) om gebruikersproblemen met SSL en andere digitale certificaten op te lossen. Gebruikmakend van de eenvoudige QuoVadis online tools kunnen gebruikers digitale certificaat problemen diagnosticeren en oplossen.

CONTACT:

Lex Samuel, QuoVadis Trustlink BV, l.samuel@quovadisglobal.com, +31 (0) 30 232-43-20

Deel: ' QuoVadis kondigt Trust/Link voor SSL aan '
Lees ook