Gemeente Amersfoort


ems 19 januari 2000

Ken uw raadslid Theo Haasdijk, fractievoorzitter van het GPV/RPF/SGP

1. Wat is uw motto voor 2000?
Mijn motto voor 2000 is "Amersfoort sociaal, veilig en schoon".

2. Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Het laatstgelezen boek weet ik niet meer precies. Het mooiste boek dat ik heb gelezen is 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch.

3. Wat vindt u Amersfoorts mooiste monument of kunstwerk? Het mooiste monument vind ik de kapel Coelhorst met de omliggende begraafplaats in Hoogland West. Als die kapel ooit wordt gerestaureerd zal dat een van de mooiste momenten uit mijn raadslidmaatschap zijn.

4. Wat zou de Rijksoverheid voor Amersfoort moeten doen? De Rijksoverheid zou Amersfoort meer serieus moeten nemen als grote stad onder meer door het toekennen van de volledige GSB-status (status Grote Steden Beleid, red). Ze zou ook meer geld op tafel moeten leggen voor Amersfoortse voorzieningen (achterstandsbeleid, openbaar vervoer, wegen om de stad).

5. Welke Amersfoorter wilt u voorstellen en waarom? En van de Amersfoorters die ik het meest bewonder is de heer H.B.M. (Harry) Weultjes, bijna 75 jaar oud en wonend naast de RK kerk aan 't Zandt. Als secretaris van de Amersfoortse Raad van Kerken zet hij zich niet alleen in voor een goede samenwerking van de verschillende kerken, maar is hij ook heel actief in het algemeen belang van Amersfoort. Zo heeft hij zich bijvoorbeeld ingezet tegen de zondagsopenstelling van winkels en voor het totstandkomen van een gedenkteken voor de joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort.

Deel: ' Raadslid Haasdijk (GPV/RPF/SGP) in Amersfoort '
Lees ook