GEMEENTE APELDOORN

Raadsvergaderingen Apeldoorn Internet; meer info

Raadsvergaderingen Apeldoorn Internet; meer info

Raads- en commissievergaderingen gemeente Apeldoorn live op internet

Vanaf vandaag gaat de gemeente Apeldoorn als eerste gemeente in Nederland alle raads- en commissievergaderingen via internet live uitzenden. De eerste raadsvergadering die vandaag wordt uitgezonden is de installatie-raadsvergadering van de nieuwe burgemeester van Apeldoorn mr. G.J. de Graaf.
Al naar gelang het aantal mensen die de installatie live willen meemaken zal er voor gekozen worden om de beelden live of 'één beeld per paar seconden' uit te zenden. Het geluid zal zonder meer continue te beluisteren zijn.

De internetuitzending maakt deel uit van een aantal festiviteiten ter gelegenheid van Apeldoorns nieuwe eerste burger.

Zo zal een grote delegatie uit Apeldoorn de nieuwe man afhalen op het station van Den Bosch. Vandaar zal het gezelschap met een speciale trein van de NS naar Apeldoorn terugrijden. Bij aankomst in Apeldoorn zal de Graaf meteen zijn eerste officiële symbolische handeling mogen verrichten, om te onderstrepen dat hij als ropese Centrale Bank (ECB) om de rente te verlagen is mede debet aan de lage koers van de euro. Dit vindt ECB-president Wim Duisenberg. Daardoor halen valutabeleggers de koers van de Europese munteenheid omlaag, zo zei hij maandagavond.
Duisenberg ergert zich daar duidelijk aan, zo bleek tijdens een spreekbeurt in Stuttgart. Daar was ook Bundesbankpresident Hans Tietmeyer aanwezig. Vooral de Duitse minister van Financiën Oskar Lafontaine moest het ontgelden bij Duisenberg. Lafontaine heeft de afgelopen week weer van zich doen spreken door vurig te pleiten voor een renteverlaging.
Op de vraag of hij 'Keine Angst vor der Globalisierung, Wohlstand und Arbeit für alle', het jongste boek van de omstreden Duitse bewindsman en zijn vrouw, al had opengeslagen, reageerde Duisenberg: ,,Ik heb het boek nog niet gelezen en ik zal het ook niet lezen.''
De bankpresident zal waarschijnlijk dinsdagmorgen iets rustiger naar de wisselkoers van de euro hebben gekeken. Aan het begin van de valutahandel in Amsterdam stond de munteenheid op 1,1040 dollar, dezelfde koers als aan het slot van de voorgaande dag. Maandag werden tijdens de handel nog koersen onder de 1,10 dollar genoteerd.
Overigens wijt Duisenberg de lage koers van de euro ten opzichte van de dollar ook aan de sterke groei van de Amerikaanse economie. Dat maakt de dollar populair. De munteenheid noteerde dinsdagmorgen op de Europese valutamarkten f 1,9955, iets hoger dan de f 1,9950 als slotkoers de voorgaande dag. Het pond sterling zakte van f 3,2430 tot f 3,2395.

23 feb 99 10:56

Deel: ' Raadsvergaderingen Apeldoorn op Internet '
Lees ook