LENTHE PUBLISHERS

Rabobank grootste sponsor van Nederland

SPONSOR MAGAZINE

Rabobank was ook in 2001 de grootste sponsor van ons land. Dat blijkt uit de Top 25 van sponsors in Nederland die het vakblad Sponsor Magazine in haar juninummer heeft gepubliceerd. Het bedrijf sponsorde vorig jaar in totaal voor 36 miljoen euro. Rabobank is onder andere sponsor van het Rabobank Wielerplan (ca. 10 miljoen), de Nederlandse Hockeybond (1 miljoen) en de Hippische Sportfederatie.

Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk Amstel (27,5 miljoen) en Heineken (18 miljoen). De top vijf wordt gecompleteerd door Philips (13 miljoen) en ABN AMRO (11 miljoen). Opvallende nieuwkomers in de lijst zijn Siemens Nederland (Studio Sport, Ajax en Feyenoord) dat voor circa 3,6 miljoen euro sponsort en Univé Verzekeringen, dat in de lijst staat vanwege de sponsoring van voetbalclub Heerenveen (ca. 1,5 miljoen)
.
De grootste sponsordeal die in 2001 werd afgesloten was de verlenging van het contract van Philips als sponsor van PSV (geschatte waarde 6,5 miljoen). Ook de sponsoring van Philips van de nieuwe vleugel van het Rijksmuseum behoort tot de drie grootste deals van vorig jaar (jaarlijks 2,2 miljoen). Op de tweede plaats staat de verlenging van het sponsorcontract van Aegon met de KNSB (ca. 4 miljoen).

Uit de top 25 blijkt dat de 25 bedrijven die het meest sponsoren gezamenlijk goed zijn voor bijna 200 miljoen euro aan sponsorgeld. Dat is ongeveer 20% van het totale bedrag dat in Nederland aan sponsoring wordt besteed. Het meeste geld gaat nog steeds naar sportsponsoring.

Sponsor Magazine is het vakblad voor sponsorend Nederland en verschijnt zes maal per jaar.

Amsterdam, 12 juni 2002

Niet voor publicatie

De volledige lijst is gepubliceerd in Sponsor Magazine nr. 3 juni 2002.
Meer informatie: Ad Maatjens, hoofdredacteur Sponsor Magazine 06 53 63 38 51 en www.sponsoronline.nl

12 jun 02 15:23

Deel: ' Rabobank grootste sponsor van Nederland '
Lees ook