EcoTeams in bedrijf

Rabobank introduceert als eerste het EcoTeam Programma op het Werk

Op donderdag 18 maart zal prof. dr. Van Wijnbergen, Secretaris Generaal van het ministerie van Economische Zaken, als eregast op de voorjaarsreceptie van Global Action Plan Nederland, in de Rabobank Nederland het EcoTeam van het jaar 1998 bekend maken. Hieraan voorafgaand wordt om 16.00 uur het EcoTeam Programma op het Werk geïntroduceerd door dhr. dr. W.M. van den Goorbergh, lid van de hoofddirectie van de Rabobank. Deze bank maakt het daarmee voor haar werknemers mogelijk op het werk actief bezig te zijn met het milieu.

Het EcoTeam Programma is ontwikkeld door Global Action Plan en heeft tot doel substantiële gedragsveranderingen binnen huishoudens te bewerkstelligen die leiden tot een uit milieuoogpunt duurzame leefwijze. Deelnemers doorlopen het EcoTeam Programma samen met vrienden, kennissen en buurtbewoners. In acht maanden tijd worden de zes thema’s van het programma stuk voor stuk behandeld. Dit alles onder het adagium ‘wie nu rekent laat morgen tellen’.
Na vaststelling van de bestaande situatie, kijken de deelnemers per actieterrein met behulp van een werkboek waar mogelijkheden liggen om het milieu minder te belasten. De idee achter het EcoTeam Programma: registratie - realisatie - feedback blijkt zeer succesvol te zijn en te leiden tot individuele gedragsverandering. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Leiden blijkt dat EcoTeams flink en blijvend bijdragen aan de vermindering van de milieubelasting.

Uit heel Nederland zijn door de lokale meldpunten EcoTeams voorgedragen aan de jury die bestaat uit Koos Bakker (directeur ODIN groenteabonnementen), Steef Engelsman (vz. Global Action Plan Nederland), Paul de Jongh (Directeur Natuurbeheer ministerie van LNV), Marylinn Mehlman (vz. Global Action Plan International), Jord Neuteboom (Hoofd Communicatie Vereniging Natuurmonumenten), Marcello Palazzi (vz. Unesco World Business Council), Hans Pont (Directeur Generaal ministerie van VROM), Henk Staats (Rijksuniversiteit Leiden) en Hans Warmerhoven (Novem). Prof. dr. Van Wijnbergen zal rond 17.00 uur het door deze jury tot EcoTeam van het jaar verkozen team bekendmaken.

=== einde persbericht ===

Deel: ' Rabobank introduceert EcoTeam Programma op het Werk '
Lees ook