RABOBANK NEDERLAND

Rabobank klaar voor financiële bijsluiter


Rabobank Groep voldoet per 1 juli a.s. aan de nieuwste eisen van transparantie. Op de eerste plaats zijn de betrokken onderdelen Rabobank, Robeco en Interpolis klaar om de Financiële Bijsluiter per 1 juli te verstrekken. De Financiële Bijsluiter wordt met ingang van die datum verplicht voor alle financiële ondernemingen en geldt voor complexe producten die bestaan uit een combinatie van financieren, verzekeren, sparen en beleggen. Daarnaast heeft Rabobank alle voorbereidingen getroffen om per 1 juli a.s. ook het Europees Gestandaardiseerd Informatieblad te kunnen verstrekken. Dit aspect van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen wordt pas per 1 januari 2003 verplicht is gesteld.

Rabobank, Robeco en Interpolis hebben voor ruim 80 producten en diensten financiële bijsluiters gemaakt om de klanten optimaal te informeren over de kosten en de risico's. Het betreft producten als de Robeco-beleggingsfondsen, de Rabobank Ledencertificaten en de OpMaat Hypotheek. Daarnaast zijn internetteksten, offerteprogramma's, productadvertenties, brochures en folders aangepast op de verwijzing naar de Financiële Bijsluiter. De offerteteksten voor hypotheekproducten voldoen ook per 1 juli aan de eisen van het Europees Gestandaardiseerd Informatieblad.

Rabobank heeft inmiddels de Consumentenbond, de Vereniging van Effectenbezitters en de Vereniging Eigen Huis geïnformeerd en een voorbeeld van een Financiële Bijsluiter gestuurd.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijskwaliteitsverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen, sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit circa 360 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk ruim 925.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, Rabo Vastgoed en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 143 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten. De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van financiële dienstverlening.

Deel: ' Rabobank klaar voor financiële bijsluiter '
Lees ook