Rabobank Nederland

Nieuwe fase in internetbeleggen
RABOBANK INTRODUCEERT PERSOONLIJK PORTEFEUILLEBEHEER VIA INTERNET
15 november 1999

Internetbeleggers bij de Rabobank kunnen vanaf vandaag snel en eenvoudig hun beleggingsportefeuille beheren op de Rabobanksite. Een spreadsheet of een softwareprogramma om bijvoorbeeld het rendement van de portefeuille te berekenen wordt hierdoor overbodig. De Rabobank is de eerste bank die de gerichte informatiebehoefte van haar internetbeleggers op deze manier ondersteunt.

Het portefeuillebeheer via de internetsite bestaat uit een aantal onderdelen. Naast het raadplegen van de actuele portefeuille zijn er een aantal, door beleggers meest gewilde, analyses mogelijk:

· Het maken van een rendementsoverzicht per fonds en van de totale portefeuille over een zelf geselecteerde periode. De belegger kan hierdoor precies zien hoe zijn beleggingen hebben gepresteerd.

· Het raadplegen van alle uitgevoerde orders en beheerhandelingen over een door de belegger zelf geselecteerde periode. De belegger krijgt dit in één transactie-overzicht aangeboden. Hierdoor hoeft de belegger niet meer alle gegevens terug te zoeken in zijn map met papieren afschriften.

· Het maken van schaduwportefeuilles. Beleggers hebben naast de fondsen waarin ze zelf beleggen ook vaak interesse in andere fondsen. Met één of meerdere schaduwportefeuilles kan de belegger eenvoudig één of meerdere fondsen of groepen van fondsen volgen. Hij kan hierbij selecties maken uit AEX-, MidKap- en Robecofondsen. De schaduwportefeuille levert behalve een eenvoudige rendementsberekening een overzicht van de laatste 15 nieuwsberichten alsmede de laatste voor deze belegger relevante researchberichten van IRIS, het research instituut van de Rabobank en de Robeco Groep. De informatie wordt samen met een daggrafiek van de AEX en de laatste beurscommentaren in één oogopslag op een pagina aangeboden.

Nieuw is verder de persoonlijke koersenmonitor. De actieve belegger kan met deze monitor de hele dag, vrijwel realtime (met een vertraging van 15 minuten), de koersbewegingen volgen. Er kan gekozen worden uit AEX-, MidKap- aandelen, obligaties, nieuwe Europese markten, Europese indices en beleggingsfondsen. Stijgingen van de geselecteerde fondsen lichten direct groen op, terwijl dalingen rood worden weergegeven. Indien de belegger de koerstrend wil weten, dan is er de mogelijkheid een koersgrafiek te raadplegen van vandaag, de laatste 5 dagen, 3 maanden, jaar, 2 jaar of 5 jaar.

Toegang tot deze mogelijkheden kan worden verkregen door in te loggen op de "Bank op maat", de gepersonaliseerde versie van Rabobank Internetbankieren.

Rabobankorganisatie Rabobank Nederland Externe Communicatie Telefoon (030) 216 2822/216 2460 Telefax (030) 216
1916

Deel: ' Rabobank persoonlijk portefeuillebeheer via Internet '
Lees ook