KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Rabobank Talententeam bekend!

21-3-2003

Anky van Grunsven, ambassadrice van het Rabobank Talentenplan, maakte vandaag het nieuwe talententeam bekend. Het Talententeam bestaat uit twaalf potentiële toppers in de leeftijd variërend van 14 tot en met 22 jaar. Deze talenten zijn actief in de drie Olympische disciplines springen, dressuur en eventing.

De bekendmaking van het nieuwe talententeam betekent tevens de aftrap van de Verkiezing van het Rabobank Talent van 2003. Eén van deze teamleden treedt dit najaar in de voetsporen van Gert Jan Bruggink, Marlies van Baalen en Gerco Schröder, die in de drie voorgaande jaren uitverkoren werden tot Talent van het Jaar.

Petra van Esch, Dominique Filion, Wendy Fokker, Willem Greve, Suus Kuyten, Laurens van Lieren, Chantal Megchelenbrink, Wim Vos, Diederick van Silfhout, Harry Smolders, Maikel van der Vleuten, Thamar Zweistra zijn door de KNHS-bondscoaches uitgekozen tot lid van het talententeam. Uitgangspunt is dat deze talenten kans maken om door te dringen tot de top, dus deel kunnen nemen aan internationale kampioenschappen en Olympische Spelen. De talenten krijgen een persoonsgebonden budget dat besteed kan worden aan bijvoorbeeld een trainingsstage.

Tijdens de Rabobank Talentenmiddag op Indoor Brabant op 21 maart treedt het nieuwe team in de spotlights. Na afloop kunt u persoonlijk kennis maken met het team in het Rabobank-KNHS meetinpoint. De leden van het Talententeam maken kans om het Rabobank Talent van het Jaar 2003 te worden. U kunt vanaf vrijdagmiddag 21 maart 2003 op uw favoriet stemmen op www.paardensport.nl. De uitslag van de verkiezing is een optelsom van de publieksstemmen, de hippische pers en leden van het Trainersplatform.

Rabobank Talententeamleden 2003:

Springen

* Willem Greve, 20 jaar, Guttecoven

* Suus Kuyten, 16 jaar, Brasschaat, België
* Harry Smolders, 22 jaar, Lage Mierde

* Maikel van der Vleuten, 15 jaar, Mierlo
* Wim Vos, 18 jaar, Apeldoorn

Dressuur

* Petra van Esch, 22 jaar, Gemonde

* Dominique Filion, 18 jaar, Roosendaal

* Wendy Fokker, 18 Jaar, Breukelen

* Laurens van Lieren, 21 jaar, Schore

* Diederick van Silfhout, 14 jaar, Lunteren
* Thamar Zweistra, 20 jaar, 14 jaar

Eventing

* Chantal Megchelenbrink, 22 jaar, Ursem

Bron: KNHS

Deel: ' Rabobank Talententeam bekend '
Lees ook