24-02-2000

Racewagens van Mitsubishi racen met Shell Pura

AMSTERDAM - De nieuwe racewagens van Mitsubishi, de Carisma GDI, rijden dit seizoen op Shell Pura. Dit is bekendgemaakt tijdens de presentatie van het Team Marlboro Mitsubishi, waarin Allard Kalff en Tim Coronel dit jaar met de Carisma GDI uitkomen in het Dutch Touring Car Championship.

De keuze voor Shell Pura, de nieuwe benzine die vriendelijker voor het milieu en beter voor de motor is, hangt samen met de GDI-technologie. Ze is gebaseerd op de resultaten van de diverse tests van Cavallino Engineering van Peter van Erp, de 'tuner' die de Mitsubishi's Carisma GDI onder handen heeft genomen. Volgens auto- en motorsportmanager van SNV René Kroll is Shell Pura 'honing voor de GDI-motor'.

In de GDI-motor ('Gasoline Direct Injection') wordt de brandstof onder hoge druk rechtstreeks in de cilinder gespoten. De voordelen laten zich raden: een lager brandstofverbruik en meer vermogen. Tegelijkertijd met de daling van het brandstofverbruik neemt de uitstoot van schadelijke gassen af. Volgens Mitsubishi stoot een GDI-motor ongeveer 35 procent minder CO2 uit dan een qua cilinderinhoud vergelijkbare conventionele benzinemotor.

De coureurs Allard Kalff en Tim Coronel (tweelingbroer van Tom die in juni de 24 uur van Le Mans rijdt) starten tijdens de Paasraces eind april hun toerwagenseizoen op het Circuit van Zandvoort.

Kijk ook op www.mitsubishi-motors.nl om de verrrichtingen van de GDI-racewagens op Shell Pura te volgen.

Deel: ' Racewagens van Mitsubishi racen met Shell Pura '
Lees ook