Ingezonden persbericht


Persbericht 8 oktober 2008

Dag van de Jaren 40 op Radio 5

10 oktober komt Radio 5 live vanuit het Noordbrabants Museum

Radio 5 presenteert op vrijdag 10 oktober de Dag van de Jaren 40. Het nostalgische radiostation draait tussen 06.00 uur s ochtends en 19.00 uur s avonds alleen muziek uit dit decennium. Tijdens de programma s haalt Radio 5 herinneringen op met luisteraars en is er aandacht voor de expositie Gewoon de Jaren 40 in het Noordbrabants Museum in s Hertogenbosch. Radio 5 zendt deze dag tussen 10.00 uur en 18.00 uur haar programma s ook uit vanuit dit museum.

Radio 5

Radio 5 is de zender met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service. Radio 5 richt zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV), Open Huis (EO) en Familie Nederland (RVU) met bekende radiopersoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe, Jeanne Kooijmans en Rocky Tuhuteru.

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is gevestigd in een 18de-eeuws stadspaleis, gelegen in het historisch centrum van de stad en toont de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Van 20 september t/m 4 januari 2009 heeft het museum de bijzondere tentoonstelling Gewoon de jaren 40. Hoe zag het leven er toen uit? Welke stemming heerste er thuis en wat gebeurde er op straat? Het dagelijkse leven in deze bewogen periode staat tijdens deze expositie centraal.

Voor meer informatie: www.radio5.nl

Deel: ' Radio 5 presenteert Dag van de Jaren '40 '


Lees ook