Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

RADIO NATIONAAL DE DUPE VAN ZWALKEND OVERHEIDSBELEID

Ontslagen door aangepaste programmering

Door het falende beleid van de overheid inzake de herverdeling van FM-etherfrequenties vallen bij Radio Nationaal negen ontslagen. Radio Nationaal was één van de grootste kanshebbers bij de vergelijkende toets die tot een tijdelijke verdeling van twee resterende pakketten FM-frequenties had moeten leiden. Door het wegvallen van een FM-toekomst moet er bezuinigd worden. Radio Nationaal zal daarom per 1 augustus volledig geautomatiseerd worden en uitsluitend non-stop muziek uitzenden. Hiermee vervalt de werkgelegenheid voor driekwart van de medewerkers.

De rechtbank van Rotterdam heeft de overheid 24 juli gedwongen haar zwalkende beleid van de afgelopen jaren te wijzigen. De overheid moet van de bestuursrechter de radiofrequenties van alle commerciële zenders, dus zowel oude als nieuwe, veilen voor een periode van acht jaar. Hiermee zijn op korte termijn de kansen voor Radio Nationaal op een FM-pakket dusdanig gedaald dat het station geen andere keus heeft dan te snijden in de kosten aan de kant van de programmering. De commerciële afdeling onder leiding van Andre Wilderdijk gaat gewoon door.

Eigenaar Ruud Hendriks: "Het is triest dat door inconsistent overheidsbeleid Radio Nationaal plotsklaps een onzekere toekomst tegemoet gaat. Zeker als gewaardeerde medewerkers en onze luisteraars daar de dupe van worden. Van een potentiële FM-zender met goede vooruitzichten op een positieve omzet-ontwikkeling zijn we voorlopig veroordeeld tot een plaats in de wachtkamer."

"Met het hoogste marktaandeel van alle nieuwkomers en een duidelijk toegevoegde waarde aan het radiolandschap - Radio Nationaal is de enige die 75% van haar zendtijd besteedt aan Nederlandstalig en Nationaal product - waren de vooruitzichten een stuk rooskleuriger. Maar er is nu geen keus, als ik dit niet doe staat het voortbestaan van het hele bedrijf op losse schroeven," aldus Hendriks.

Tot de mensen die vanaf 1 augustus niet meer bij Radio Nationaal te horen zijn bevinden zich ervaren radiomakers als Bart van Leeuwen, Chiel Montagne, Karel van Cooten, Imca Marina en Bob van Dam.

Radio Nationaal
Radio Nationaal blijft non-stop het beste van eigen bodem uitzenden. De muziekzender is het enige station dat vrijwel volledig gewijd is aan Nederlands product; 50% van de gedraaide platen is in de Nederlandse taal en nog eens 25% is nationaal product in een andere taal. Het radiostation is gestart op 5 mei 2000. Radio Nationaal is in heel Nederland te ontvangen op de middengolfzender 1296 AM, via internet en ook op de kabel.


- EINDE BERICHT -


**** niet voor publicatie *****

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacques van der Wilt, zaakwaarnemer van Ruud Hendriks,
telefoon: 035 672 74 55 of e-mail jaqcues@radionationaal.nl

Radio Nationaal
Bezoekadres:
's-Gravelandseweg 67
1217 EJ Hilversum

Postadres:
Postbus 1500
1200 BM Hilversum

Telefoon:
035 672 74 55

Fax:
035 672 74 66

Url:
www.radionationaal.nl

E-mail:
info@radionationaal.nl

Deel: ' Radio Nationaal dupe van zwalkend overheidsbeleid '
Lees ook