RTV West

28 augustus 2001

Radio West vernieuwt vrijdagprogrammering

Westtest & Zoektocht

Radio West komt vanaf vrijdag 7 september met een andere invulling van de programma's op vrijdag. Zo presenteert Eva Smit tussen 9.00 en 12.00 een nieuw consumentachtig magazine met onder meer de Westtest, de ombudsrubriek, missers van instanties, bewegingstips en een studiogast uit het nieuws.

In de Westtest geven drie luisteraars wekelijks hun oordeel over de meest uiteenlopende nieuwe producten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe yoghurtvariant, shampoo, antirimpel-crème, pen, fotocamera of nieuwe stofzuiger. Elke vrijdag zijn de visies op deze geteste producten te beluisteren. Wie zelf wil meedoen aan de Westtest door gedurende een week een nieuw product uit te proberen, kan zich opgeven via de receptie van Radio West, telefoonnummer (070)307 88 88.

Ombudsrubriek
Ook de ombudsrubriek is vanaf 7 september onderdeel van het programma op vrijdag. Wie een probleem heeft met een bedrijf, instantie of persoon en er zelf niet uitkomt, kan hiervoor Eva Smit inschakelen. Zij slaagt er geregeld in om iets voor elkaar te krijgen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een burenruzie, een verkeerd geleverde keuken, een te hoog betaalde rekening of een probleem met de verzekering. Wie vindt dat hem of haar onrecht is aangedaan kan zich eveneens aanmelden bij de receptie van Radio West. De afloop is elke vrijdag in Eva's programma te beluisteren. Daarnaast mogen luisteraars 'missers' van instanties doorgeven via het reactietelefoonnummer (070)390 09 09. Van klachten over internetproviders, aannemers en meubelleveranciers tot bijvoorbeeld medische missers of een telefooncentrale die niet goed functioneert. Een compilatie van deze missers is elke vrijdag terug te horen tussen 9.00 en 12.00 uur.

Gast uit nieuws
Eva ontvangt voorts elke vrijdag een gast uit het nieuws, die tijdens de uitzending meepraat over de onderwerpen die voorbijkomen. Hij/zij vertelt daarnaast wat de plannen zijn voor het weekeinde. Hoe het weekeinde uiteindelijk daadwerkelijk is verlopen is maandag terug te horen bij Jeanine Rensen. Zij presenteert het ochtendmagazine vanaf september weer van maandag tot en met donderdag met onder meer de bewegingtips van Resi Hoogendam (elke doordeweekse dag omstreeks 9.30 uur), veel muziek, een spel en leuke gasten.

Vrijdagmiddag: zoektocht op Radio West

Het vrijdagmiddagprogramma staat vanaf 7 september tussen 14.00 en 17.00 uur in het teken van een bijzondere zoektocht. Presentator Jurgen van den Berg zet daarin 'alles op alles' om iets of iemand binnen drie uur tijd te vinden. Het kan gaan om het opsporen van een vroegere jeugdliefde, het ontbrekende aanhangwagentje van een modelspoortrein of een persoon voor een reünie. Wie iets of iemand zoekt kan voor dit programma een briefkaart sturen naar Radio West, t.a.v. Jurgen van den Berg, Postbus 1220, 2280 CE Rijswijk.

Deel: ' Radio West vernieuwt vrijdagprogrammering '
Lees ook