Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van dinsdagmorgen 7 augustus 2001
10:30 dinsdag 7 augustus 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

VLEDDERVEEN

Een 30 jarige automobiliste uit Vledderveen is maandagavond laat met een gebroken enkel opgenomen in het ziekenhuis in Meppel. Ze liep de kwetsuur op bij een verkeersongeval op de Boergrup in haar woonplaats. De vrouw was door nog onbekende oorzaak de controle over haar auto verloren en tegen een boom gebotst. Omdat de politie alcoholgebruik vermoedde is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

BORGER / HOOGEVEEN

De politie heeft maandagmiddag op de N34 een 28 jarige automobilist uit het Zweedse Vasteras van de weg gehaald. Medeweggebruikers hadden de politie geinformeerd dat de man al slingerend over de N34 reed in de richting Borger.
Bij de ademanalyse bleek, dat de man met bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol achter het stuur had gezeten. Justitie stelde de boete vast op 2500 gulden. Na betaling en de afloop van het rijverbod van 10 uur kan de man zn Saab weer ophalen.

Een 41 jarige automobilist uit Hoogeveen kreeg maandagnacht een rijverbod van 6 uur en een dagvaarding voor snelrecht nadat hij op de Schoolstraat in zijn woonplaats van de weg was geplukt met 1,2 promille alcohol.

ASSEN

Bij een controle op taxis heeft de politie van Assen maandagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 43 jarige taxichauffeur uit Witteveen. De man bleek niet in het bezit van een chauffeurspas. Hij kon ook geen ontheffing tonen. Ook bleek dat in de taxi de vergunning niet zichtbaar aanwezig was. Een andere chauffeur heeft de taxi overgenomen.

SMILDE

Personeel van een supermarkt in Smilde heeft maandagmiddag een winkeldief aangehouden en overgedragen aan de politie. De 26 jarige man uit Uithuizen probeerde dertien flesjes luchtverfrisser met een totale waarde van bijna tweehonderd gulden zonder betalen langs de kassa te krijgen. Omdat de man de Nederlandse taal onvoldoende machtig was is hij na zijn aanhouding en voorgeleiding gehoord met behulp van een tolk. Hij is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd.

KLAZIENAVEEN

De politie van Klazienaveen heeft zaterdagavond naar aanleiding van klachten een eind gemaakt aan de activiteiten van de clandestiene radiozender Moonlight. De 22 jarige eigenaar verzorgde zijn uitzendingen vanuit een schuur aan het Van Echtenskanaal in Klazienaveen.
De man deed vrijwillig afstand van de apparatuur met een geschat vermogen van 300 watt.

ASSEN

De politie van Assen heeft maandagnacht twee jongens van 14 en 15 jaar aangehouden. De knapen, afkomstig uit Witharen en Assen worden verdacht van de diefstal van een hoeveelheid auto emblemen. De politie kwam het tweetal op het spoor na een melding van een autoinbraak in de Esstraat in Assen. Een getuige hield via zijn mobiele telefoon de politie op de hoogte van de bewegingen van de daders. Bij fouillering zijn bij beiden 13 emblemen van autos aangetroffen. Verder had een van de twee nog een kentekenplaat onder zijn jas verstopt. De emblemen waren afkomstig van autos in de Oosterhoutstraat, de Bosstraat, de Plataanweg en de Narcisstraat. Het tweetal is na voorgeleiding ingesloten.

NIEUW DORDRECHT

De politie heeft maandagnacht nogal wat te stellen gehad met een 39 jarige inwoner van Nieuw Dordrecht. De politie ging af op een melding van een vechtpartij in een woning aan het Boekweitveld in Nieuw Dordrecht. In de woning troffen de agenten de 39 jarige man op de grond aan, zijn handen en voeten gebonden met bind strips. Volgens de drie overige aanwezigen was de man agressief geworden en was het op een vechtpartij uitgedraaid. Uiteindelijk had men de man overmeesterd en hem vastgebonden. De politie heeft de man bevrijd en is met hem naar het ziekenhuis gegaan voor de behandeling van een gebarsten lip. Vervolgens is de man naar zijn huis gebracht aan de Klazienaveensestraat in Nieuw Dordrecht. De agenten waren koud weg of ze werden door de meldkamer gevraagd om nog even terug te gaan naar de Klazienaveensestraat. Daar werden ze in de keuken opgewacht door de 39 jarige man die hen bedreigde met een mes terwijl een hoeveelheid kleding op het fornuis in brand stond. Nadat de agenten de man het mes hadden ontfutseld kon met de brandblusser van de politieauto de dreigende brand worden geblust. De inmiddels gewaarschuwde brandweer heeft de boel definitief uitgemaakt. De 39 jarige
man is na een bezoek door de DGD arts voorgeleid en ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Radiopiraat Moonlight uit Klazinaveen opgerold '
Lees ook