Ingezonden persbericht


Persbericht: Radiowereld stopt met mediaroddels

Dieren, woensdag 1 augustus 2001.

Dieren. De populaire mediasite RadioWereld.nl zal met ingang 1 augustus stoppen met het forum Mediaroddels. In dit forum was het mogelijk voor bezoekers van de website om te discusseren over allerlei zaken die in de media spelen.

De makers van de site hebben het forum gesloten (per 1 augustus) omdat de directeur van het commerciële radiostation Radio 538, Erik de Zwart, dreigde met juridische stappen als de site doorging met de Mediaroddels. Volgens hem loopt zijn bedrijf schade op door de discussies in de Mediaroddels en stelt De RadioWereld verantwoordelijk voor de inhoud.

De makers van De Radiowereld erkennen geen enkele aansprakelijkheid voor onrechtmatig handelen tegen Radio 538 omdat de site slechts een open, democratisch forum faciliteert waar iedereen zijn of haar mening kwijt kan over radio en aanverwante zaken. Gelet op de functie van dit forum -en op praktische belemmeringen- is RadioWereld niet inhoudelijk betrokken bij deze uitingen. Dit is trouwens ook duidelijk aangegeven voor het publiek. Ook is De Radiowereld er niet van overtuigd dat de mediaroddels een onrechtmatig karakter van uitingen hebben, al is het maar omdat het onmiskenbaar om roddels gaat. Mocht iemand deze uitingen -waarschijnlijk als enige sitebezoeker- serieus nemen, dan is het misschien een troost dat iedere inzending voldoende reacties oproept, zodat per saldo een genuanceerd beeld ontstaat in het forum.

Aangezien de vrijwillige medewerkers van de RadioWereld geen tijd en zin hebben in een mogelijke lange juridische procedure is de site toch maar gestopt met de mediaroddels. We betreuren dat deze beslissing genomen moest worden. Het was echter niet meer te doen. We beschikken helaas niet over de middelen om de in onze ogen onterechte aantijgingen via de rechter een halt toe te roepen , aldus Martin Slijper van de RadioWereld. De RadioWereld gaat zich nu nog meer concentreren op het medianieuws en zal na een korte vakantieperiode een compleet nieuwe interactieve site lanceren op www.radiowereld.nl en www.radio.nl. We zijn al marktleider onder de mediasite s maar we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe website een nog groter succes gaat worden , aldus Martin Slijper van De RadioWereld.

Zoekwoorden:

Deel: ' Radiowereld.nl stopt met mediaroddels '
Lees ook