Jos Verstappen Info Page

Rahal verliest van Lauda

(24 augustus 2001) Ongeveer een jaar nadat aangekondigd werd dat Bobby Rahal één van de moeilijkste banen in Formule 1 had gekregen zal vandaag bekend gemaakt worden dat hij zijn positie als Chief Executive Officer van het Jaguar Racing team gaat verlaten.

Deze beslissing werd genomen na een lange vergadering met Wolfgang Reitzle, de voorzitter van de Premier Automotive Group. Niki Lauda is natuurlijk de uitvoerende macht bij deze groep. In een politiek gevecht versloeg de drievoudig Formule 1 wereldkampioen de tweevoudig Indy 500 winnaar.

Terugblikkend is het ironisch dat Rahal er bijna in slaagde om Adrian Newey bij McLaren weg te kopen. Als hem dat was gelukt dan was hij nu spekkoper geweest. Verder is de deal die Lauda met Tom Walkinshaw deed voor de levering van Cosworth motoren een element in de strijd tussen de twee kampioenen.

Rahal had een contract voor drie jaar. Het gaat Jaguar Racing heel wat duiten kosten ($5,8 miljoen om precies te zijn) om deze verplichting af te kopen.

Ongetwijfeld zal Bobby Rahal zich weer helemaal op zijn eigen CART team gaan richten. Sterrijder Kenny Brack, die op het ogenblik op een tweede plaats te vinden is, vertrekt volgend jaar naar Ganassi. Het contract van Papis, de andere rijder, zal waarschijnlijk niet worden gecontinueerd. Genoeg werk aan de winkel dus.

©2001 www.verstappen.nl, all rights reserved

Zoekwoorden:

Deel: ' Rahal vertrekt als Chief Executive Officer Jaguar Racing '
Lees ook