Railinfra Solutions winnaar 2016 in Railinfrabranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160317 -- Railinfra Solutions is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Railinfrabranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘Railinfra Solutions weet haar grote vakkennis op het gebied van railinfrastructuur uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij hoog scoort op klanttevredenheid.’

Railinfra Solutions is een groeiend ingenieursbureau werkzaam op het gebied van de spoorse mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijke inrichting en light en heavy rail. Gevestigd in Utrecht, behoort het tot de top drie van multidisciplinaire spoor-ingenieursbureaus in Nederland. Railinfra Solutions is een structurele samenwerking tussen Royal HaskoningDHV, Witteveen+Bos en Deutsche Bahn International. Op basis van de gebundelde kennis en expertise (ook internationaal) biedt de organisatie integrale oplossing op het terrein van railinfrastructuur. Zo richt zij zich op het aanpassen van bestaande spoor- en tramlijnen, het vernieuwen van bovenleidingen, het ontwerpen van nieuwe railverbindingen en het ontwikkelen van (nieuwe) stations en emplacementen. Met Verebus Engineering heeft Railinfra Solutions een samenwerkingsverband voor de discipline treinbeveiliging.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Railinfra Solutions een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Railinfra Solutions. In het simulatieprogramma Open Track heeft het bedrijf het complete Nederlandse spoorwegnet ingevoerd met alle treinen die daarop rijden. Railinfra Solutions kan er simulaties mee maken en voorspellingen doen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je alle treinen 10 kilometer harder laat rijden; waar ontstaan dan problemen en hoe kan dat worden opgelost?’

Multidisciplinaire aanpak

De jury prijst met name haar multidisciplinaire aanpak. Er is ruime aandacht voor de ‘inbedding in de omgeving’, ook wel omgevingsmanagement genoemd. De deskundigheid van Royal HaskoningDHV, Witteveen+Bos en Deutsche Bahn International op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw,  milieubeleid, ERTMS en 25kV bovenleidingspanning stelt Railinfra Solutions in staat die omgeving in ieder spoorproject en ieder advies mee te nemen. . ‘Railinfra Solutions koppelt diepgaande deskundigheid en jarenlange ervaring op het spoor aan frisheid, flexibiliteit en korte lijnen. Met deze combinatie zal zij de komende jaren uitgroeien tot een stevige marktpartij’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Railinfra Solutions onderscheidt zich door snel, flexibel en krachtdadig optreden. Daarbij heeft de organisatie veel aandacht voor de mensen die in de diverse projecten werkzaam zijn. Dat is deels de inbreng van Ilse Siebrand, die sinds januari 2016 de scepter zwaait in deze door mannen gedomineerde technische wereld. ‘Zeer verfrissend, met een zakelijke vrouwelijke touch’, aldus de jury. De Nominatiecommissie is van mening dat Railinfra Solutions op basis van die gronden uitgeroepen kan worden tot winnaar in de railinfrabranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2016.

Meer informatie: www.railinfrasolutions.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Railinfra Solutions winnaar 2016 in Railinfrabranche '
Lees ook