Ralink daagt Lantiq voor rechter in verband met schending patent

CUPERTINO, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20101109 --

Ralink Technology Corporation (TAIEX 3534, Ralink), een vooraanstaand ontwikkelaar van high performance bedrade en draadloze netwerkoplossingen, heeft vandaag gemeld dat het een rechtszaak tegen de Duitse xDSL chipfabrikant Lantiq is begonnen wegens patentschending inzake patentnummer 5,394,116 getiteld “Fractional Phase Shift Ring Oscillator Arrangement”. De klacht werd ingediend op 8 november 2010 bij het United States Federal Court in het westelijk deel van Wisconsin.

In de rechtszaak wordt Lantiq ervan beschuldigd opzettelijk Ralink’s intellectuele eigendom te hebben geschonden in een reeks producten waaronder DSL chipsets, DSL controllers, ethernetchipsets, ethernetswitches, ethernetcontrollers en ethernetcomponenten van fysieke lagen, routerchipsets en andere chipsets en onderdelen gebruikt in routers, switches en modems. Ralink wil een bevel van de rechtbank om de import naar de Verenigde Staten stop te zetten van alle producten die onder de schending vallen, om Lantiq alle gerelateerde juridische kosten te laten betalen en om Lantiq een schadeloosstelling te laten betalen.

Ralink behoort tot de snelst groeiende leveranciers van xDSL halfgeleiders op de markt, met een marktaandeel van meer dan 21% in 2009 volgens iSuppli Corporation. Ralink’s xDSL activiteiten zijn toegenomen met ruim 35% in 2010, en in combinatie met de high-performance Wi-Fi oplossingen van het bedrijf is Ralink op weg om de nummer twee leverancier ter wereld te worden van xDSL chips binnen de komende 12 tot 18 maanden.

Over Ralink Technology

Ralink Technology Corporation is een vooraanstaand vernieuwer en ontwikkelaar op de draadloze thuisnetwerk en de breedbandtoegang halfgeleidermarkt. Ralink’s producten worden erkend vanwege hun superieure doorvoer, uitgebreide assortiment, lage verbruik en betrouwbaarheid. Ralink’s gepatenteerde OptiLink™ technologie breidt Wi-Fi toepassingen uit van traditionele PC netwerken tot een reeks digitale multimedia en handheld apparaten waaronder mobiele telefoons, PDA’s, camera’s, printservers, HDTV, videogamespelers en xDSL-gateways. Ralink Technology werd opgericht in 2001 met als hoofdvestiging HsinChu, Taiwan, R&D; centra in Cupertino, Californië en Suzhou, China, en verkoopkantoren in China, Europa en Japan.

Ralink, Ralink Technology en OptiLinkTM zijn Ralink’s handelsmerken. Alle andere handelsmerken die worden genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Originalsprogsudgaven af denne bekendtgørelse er den officielle, autoriserede version. Oversættelserne er kun tænkt som en hjælp og bør sammenholdes med kildesprogsteksten, der som den eneste er juridisk bindende.

CONTACT:
Ralink Technology Corporation
Joe Volat, 408-725-8070
jvolat@ralinktech.com
Ticker_symbol TSE:3534

Deel: ' Ralink daagt Lantiq voor rechter in verband met schending patent '
Lees ook