RAM Mobile Data persbericht


RAM en VNV samen in draadloze beveiliging

Maarssen, 14 september 1999 - RAM Mobile Data en VNV hebben onlangs een samenwerkingsverband gesloten.
VNV is hiermee één van de distributie-partners van RAM binnen de beveiligingsbranche.
De overeenkomst is beklonken met een deal voor de beveiliging van enkele honderden objecten bij een grote, Nederlandse financiële instelling.

In VNV heeft RAM een partner gevonden die een totaalpakket op beveiligings-gebied levert. Naast technische beveiliging levert VNV ook beveiligings-diensten, zoals surveillance en het stationeren van beveiligingsbeambten en receptionistes/telefonistes. Dankzij de samenwerking met RAM Mobile Data kunnen ook klanten van VNV er voortaan voor kiezen om alarmen draadloos te melden via het RAM Mobile Data-netwerk.

Het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data doet in de beveiligingsbranche dienst als draadloze back-up voor de inbraakmeldinstallatie. Zodra de lijnverbinding tussen het te bewaken object en de alarmcentrale wegvalt, bijvoorbeeld door sabotage, neemt het Mobitex-netwerk de communicatie direct over. Hierdoor komen inbraakmeldingen alsnog bij de alarmcentrale binnen. Het Mobitex-netwerk is ook ideaal in situaties waarbij er (nog) geen telefoonlijn voorhanden is, zoals in uitgestrekte agrarische gebieden.

VNV
VNV is, met ruim 3.500 medewerkers en een omzet van ongeveer 300 miljoen gulden, de op één na grootste Nederlandse beveiliger. VNV onderscheidt zich met de formule: mensen (opleidingen en uitstekend personeelsbeleid), meerwaarde (persoonlijke en proactieve aanpak) en maatwerk. Naast beveiligingspersoneel en diensten op het gebied van beveiliging, biedt VNV ook de VNV Securicor alarmcentrale en trainingen voor beveiligingspersoneel.

RAM Mobile Data
RAM Mobile Data Nederland is de grootste gespecialiseerde aanbieder van producten en diensten voor mobiele datacommunicatie in Nederland. Daartoe maakt RAM Mobile Data gebruik van het eigen Mobitex-netwerk (operationeel sinds 1993), en van de GSM-diensten van Libertel. Sterke partijen als BellSouth, France Telecom en NPM Capital legden de basis voor RAM Mobile Data. Door middel van het toegewijde Professional Services team heeft RAM Mobile Data de beschikking over uitgebreide expertise op het gebied van draadloze datacommunicatie en beschikt het over de middelen en de deskundigheid voor een optimale dienstverlening. Geselecteerde Business Partners bieden totaaloplossingen op basis van het product- en dienstenaanbod van RAM Mobile Data. Met deze oplossingen verbeteren klanten hun bedrijfsvoering en concurrentiepositie.

Contact voor de Redactie

Arjan Bonte
tel: 030 - 23 90 390
fax: 030 - 23 90 300
e-mail: abonte@ram.nl

Deel: ' RAM en VNV samen in draadloze beveiliging '
Lees ook