RAM Mobile Data persbericht


Persbericht

RAM is 'Qualified Company' volgens European Classification Standard

Maarssen, 7 juni 1999, - RAM Mobile Data ontving onlangs de titel 'Qualified Company' volgens de European Classification Standard, een Europese norm voor goed ondernemerschap. De kwalificatie en toetsing vindt plaats door de European Foundation for Business Qualification (EFBQ). Ondernemingen die de test doorstaan, beschikken onder meer over een goed doortimmerd business-plan en doordachte strategieën. Samen vormt dit een goede garantie voor continuïteit van de organisatie en het bereiken van de beoogde doel-stellingen. In Nederland zagen tot nu toe slechts 45 bedrijven kans zich met de titel 'Qualified Company' te onderscheiden. RAM Mobile Data is zelfs het eerste telecombedrijf dat zich 'Qualified Company' mag noemen.

European Foundation for Business Qualification
De European Classification Standard van de EFBQ meet de onderlinge samenhang en consistentie van de verschillende beleids- en bedrijfsaspecten, zoals marketing/verkoop, personeel, productie, informatica en automatisering, financiën en ondernemerschap. Op 33 beleids- en bedrijfsaspecten wordt een score toegekend van één tot tien. Daarnaast zijn er verschillende wegingsfactoren waardoor een totaalscore kan worden gehaald van maximaal 1000 punten. Bedrijven die meer dan 700 punten scoren, worden gekwalificeerd met de titel 'Qualified Company'

In Nederland kent EFBQ circa 250, met name middelgrote, ondernemingen als deelnemer. Het centrale secretariaat van de EFBQ is gevestigd in Brussel, het kantoor van het secretariaat in Nederland is gevestigd in Zeist.

RAM Mobile Data
RAM Mobile Data Nederland is de grootste gespecialiseerde aanbieder van producten en diensten voor mobiele datacommunicatie in Nederland. Daartoe maakt RAM Mobile Data gebruik van het eigen Mobitex-netwerk (operationeel sinds 1993), en van de GSM-diensten van Libertel. Sterke partijen als BellSouth, France Telecom en NPM Capital legden de basis voor RAM Mobile Data. Door middel van het toegewijde Professional Services team heeft RAM Mobile Data de beschikking over uitgebreide expertise op het gebied van draadloze datacommunicatie en beschikt het over de middelen en de deskundigheid voor een optimale dienstverlening. Geselecteerde Business Partners bieden totaaloplossingen op basis van het product- en dienstenaanbod van RAM Mobile Data. Met deze oplossingen verbeteren klanten hun bedrijfsvoering en concurrentiepositie.

Contact voor de Redactie

Voor RAM Mobile Data:
Peter Groot
tel: 030 - 23 90 390
fax: 030 - 23 90 300
e-mai: pgroot@ram.nl

Voor EFBQ Nederland
Mireille Giesendorf
tel: 030 - 69 85 500

Deel: ' RAM Mobile Data is 'Qualified Company' '
Lees ook