Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2002
Persberichten ditrict Eemland zuid, 11.15 uur

Ramkraak

AMERSFOORT Zaterdagmorgen vroeg rond 05.00 uur heeft er bij een winkel op de Kamp een ramkraak plaatsgevonden. Onbekenden reden met hun auto tegen de pui van een winkel.

Getuigen zagen dat de eerste poging niet voldoende was om door het rolluik te komen, waarop de auto een tweede keer tegen de pui reed. Hierna ging een man naar binnen, nam goederen weg en stapte weer in de auto. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde, was de auto al verdwenen in onbekende richting.

De politie stelt een onderzoek in.

Vernieler aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur is een 18-jarige Amersfoorter aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Surveillerende agenten werden er door voorbijgangers op geattendeerd dat een groep jongens vernielingen aan het plegen waren op de Walikerstraat. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij juist, hoe de 18-jarige een ruit van een woning intrapte.

Na een korte achtervolging kon de man in de Pothstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 51-jarige Amersfoorter is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Bij de politie kwam een melding binnen dat iemand van de Koninklijke Marechaussee achter een auto aanreed met daarin een bestuurder die zeer waarschijnlijk teveel gedronken had.

Op de Lanbouwweg werd de auto aan de kant gezet. Het bleek dat de bestuurder teveel gedronken had. Omdat de man zich verzette bij zijn aanhouding werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hier wilde de man zijn naam niet opgeven. Ook bleek hij 2 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Daarnaast bleek zijn rijbewijs al geruime tijd ongeldig verklaard te zijn.

De man kreeg hiervoor diverse bekeuringen en proces verbaal is opgemaakt.

Op de Lockhorstweg is in dezelfde nacht rond 03.00 uur een 34-jarige man uit Zeewolde aangehouden omdat hij dronken op zijn brommer reed. De man had 1,85 promille alcohol in zijn lichaam. Ook had hij geen bromfietscertificaat, wel een rijbewijs.

Voor het rijden onder invloed kreeg de man een rijverbod van negen uur en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Deel: ' Ramkraak in Amersfoort '
Lees ook