Ingezonden persbericht


Rampweekend voor Ronald Morien op Circuit Park Zandvoort

WIEUWERD / ZANDVOORT, 6 september 2011 - Het raceweekend van Ronald Morien liep uit op een regelrechte nachtmerrie. Tijdens de Trophy of the Dunes op Circuit Park Zandvoort kende de 43-jarige ondernemer uit Wieuwerd nauwelijks geluk. In de wedstrijden van de Dutch Renault Clio Cup raakte de Fries betrokken bij twee zeer onfortuinlijke incidenten en in de Toerwagen Diesel Cup zijn de kansen voor het kampioenschap door een nulresultaat flink geslonken.

Het nodige driftwerk
Met de Volkswagen Golf 5 knokte Morien in de eerste wedstrijd met klassementsaanvoerder Jeroen Dik en de BMW 123d Coupé van Marcel Nooren en Maik Barten voor de podiumplaatsen. Maar uiteindelijk was het tempo vooraan moeilijk te volgen. "We zijn twee keer met iemand in aanraking gekomen. De Volvo-rijder voor ons maakte een foutje en gooide vervolgens het gat dicht, terwijl wij er al naast zaten. We raakten elkaar en de sporing van de auto klopte niet meer. Toen verloren we de aansluiting met de kopgroep en meer dan een vierde klassering zat er niet in", licht Morien toe.

De tweede race leek beter te verlopen en een topvijfpositie was ook onder wisselvallige weersomstandigheden realistisch. Maar in het zicht van de haven strandde teamgenoot De Groot. "Erg jammer, maar de wedstrijd was leuk. De natte en droge plekken op de baan maakten het interessant. Het was niet bevorderlijk voor de rondetijd, want vanwege de extra kilo's in onze achterbak reageerde de auto wat nerveus. Maar met enig driftwerk was het wel gaaf om in deze condities te rijden."

Flinke tikken
Met een vierde en vijfde startpositie was Morien niet kansloos in de Dutch Renault Clio Cup. In de eerste wedstrijd knokte de Fries met Alexander Keijzers voor de overwinning in de wedstrijd. Maar op het heetst van de strijd ging het genadeloos mis. "Ik probeerde hem in de laatste ronde in de Tarzanbocht uit te remmen. Hij liet weinig ruimte en ik bleef met mijn rechtervoorwiel achter een curbstone haken. Daardoor brak het wiel af en was de race over", legt Morien teleurgesteld uit.

Hij wilde revanche nemen in de tweede wedstrijd, maar ook dat was hem niet gegund. In vierde stelling kreeg hij een tik van een tegenstander en ging in de rondte. "Het ging er overal wild aan toe en helaas werd ik ook een slachtoffer. Ik viel terug naar de vijftiende plaats en ben ik uiteindelijk nog als tiende gefinisht. De auto was ontzettend goed dit weekend, dus er had natuurlijk veel meer ingezeten", weet Morien.

Dagsucces
De vier pechraces blijven niet zonder gevolgen. "We kunnen de titels in beide kampioenschappen wel vergeten. Het is nu aan ons om tijdens de resterende races voor het dagsucces te gaan", zegt Morien ambitieus. De volgende wedstrijden waarin hij opnieuw wil schitteren is in het weekend van 17 en 18 september op het Franse circuit Paul Ricard. Daar worden twee nieuwe ronden uit de Europese Renault Clio Cup verreden.

Deel: ' Rampweekend voor Ronald Morien op Circuit Park Zandvoort '
Lees ook