Ranir neemt Synpart Limited over

GRAND RAPIDS, Michigan (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100708 --

Ranir, LLC, een toonaangevend producent van mondverzorgingsproducten, heeft vandaag bekend gemaakt dat het Synpart Limited en Synpart AG van HemCon Medical Technologies, Inc. heeft overgenomen. Synpart is een toonaangevend producent van en handelaar in mondverzorgingsproducten onder huismerk in de Europese Unie en een contractfabrikant voor bedrijven over de hele wereld die mondverzorgingsmerken voeren.

Samen met Ranir, LLC zal Synpart een divisie van Ranir Global Holdings, LLC gaan vormen. Het gecombineerde bedrijf is nu het grootste bedrijf ter wereld dat mondverzorgingsproducten onder huismerk produceert en een belangrijke contractleverancier voor bedrijven over de hele wereld die mondverzorgingsmerken voeren. De overname van Synpart biedt Ranir de kans wereldwijd een naam te vestigen op de mondverzorgingsmarkt, haar productaanbiedingen uit te breiden, haar expertise op het gebied van mondverzorging te vergroten en haar netwerk van toeleveringsbedrijven uit te bouwen.

“De overname van Synpart geeft ons niet alleen de kans onze groei te versnellen door middel van internationale expansie op belangrijke Britse en Europese markten, maar zal tevens zorgen voor een uitbreiding van ons assortiment mondverzorgingsproducten en ons in staat stellen ons innovatiebeleid krachtiger door te voeren, zodat we de verwachtingen van onze klanten kunnen overtreffen”, aldus Christine Henisee, CEO van Ranir, die sinds 2003 aan het bedrijf is verbonden en meer dan 30 jaar ervaring heeft op het gebied van consumentenproducten.

Henisee voegde hieraan toe: "We verwachten dat de divisie mondverzorging sneller zal gaan groeien als gevolg van het toenemende bewustzijn in ontwikkelde landen over de hele wereld dat mondgezondheid een belangrijke invloed heeft op het algehele welzijn."

Helmut Schlieper zal toetreden tot het hogere management van Ranir als president van Synpart, een divisie van Ranir Global Holdings, LLC. Schlieper heeft Synpart AG in 2004 opgericht. Mike Levenstein, momenteel Chief Operating Officer van Synpart Limited, zal leiding gaan geven aan de contractactiviteiten van Synpart en aan de activiteiten van Synpart in Azië.

“We zijn zeer verheugd dat we deel gaan uitmaken van Ranir, een bedrijf dat zoveel waarde hecht aan innovatie, efficiëntie en producten van topkwaliteit. Deze overname betekent een toegevoegde waarde voor beide bedrijven en ook voor onze detailhandelklanten en voor de klanten aan wie we contractproductie leveren, omdat onze innovatiemogelijkheden sterk worden uitgebreid en onze toevoerketen veel efficiënter zal kunnen functioneren, zodat we kunnen doorgaan met het produceren van producten die de verwachtingen van klanten en consumenten overtreffen”, aldus Helmut Schlieper, president van Synpart.

Het huidige management van Ranir, waartoe onder anderen Christine Henisee, Chief Executive Officer, en Joe Townshend, Chief Financial Officer, behoren, zal leiding blijven geven aan Ranir Global Holdings, LLC.

Over Synpart Ltd en Synpart AG

Synpart Ltd en Synpart AG, met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, en nu onderdeel van Ranir Global Holdings, LLC, distribueren mondverzorgingsproducten onder huismerk voor grote Europese detailhandelaren. Synpart bezit tevens productiefaciliteiten in India en China, samen met productiepartners uit andere delen van de wereld. Synpart heeft de afgelopen zes jaar grote vooruitgang geboekt in het opbouwen van een uitstekende naam bij haar klanten als leider op de mondverzorgingsmarkt. Haar assortiment mondverzorgingsproducten omvat handtandenborstels en elektrische tandenborstels, tandzijde, mondwater, tandpasta en andere gebitsverzorgingsproducten.

Over Ranir, LLC

Ranir, LLC heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Grand Rapids, Michigan. Het bedrijf produceert en verhandelt mondverzorgingsproducten - zowel merkproducten als producten onder huismerk - voor toonaangevende klanten in de detail- en groothandel en voor Amerikaanse bedrijven die mondverzorgingsmerken voeren. Ranir, dat wordt geleid door CEO Christine Henisee, heeft haar verkoopplatform uitgebreid met diensten voor grote drogisterijketens, massahandelaren, supermarkten, groothandelaren en discountwinkels in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk en voor enkele belangrijke wereldwijd opererende bedrijven die mondverzorgingsmerken voeren. Ranir, LLC voert een uitgebreid assortiment mondverzorgingsartikelen voor consumenten, waaronder handtandenborstels en elektrische tandenborstels, wraps, lepels en oplossende strips om tanden te bleken, tandzijde en flossers, reiskits, splinten en andere mondverzorgingsproducten.

Ranir, LLC is eigendom van Ranir Global Holdings, LLC, voorheen Kayak Holdings LLC, een investeerdersgroep onder leiding van Richard P. Kiphart. Behalve particulier belegger is Kiphart directeur van de Private Client Advisory Group, onderdeel van William Blair & Company. Andere partners in Ranir Global Holdings, LLC zijn Camden Holdings Inc., Linden, LLC en Beringea Invest Michigan, LLC, onderdeel van Michigan Growth Capital Partners GP, LP.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Voor Ranir, LLC
Suzanne Miller, 817-329-3257
spm@spmcommunications.com
of
Holly Scimeca, 817-329-3257
holly@spmcommunications.com
of
Alexandra Elliott, 817-329-3257

alexandra@spmcommunications.com

Deel: ' Ranir neemt Synpart Limited over '
Lees ook