Rappende meiden uit Den Haag winnen 5e Hiphop-scholierendag


Check mich aus

AMSTERDAM, 20091120 -- Gisteren organiseerde het Duitsland Instituut Amsterdam de vijfde editie van de Hiphop-scholierendag in de Melkweg in Amsterdam.

's Middags stonden de leerlingen Duits uit 3 en 4 VMBO en HAVO met hun act op het beroemde podium van de Melkweg. In totaal namen elf scholen uit heel Nederland aan dit evenement deel. De deskundige jury, onder leiding van journaliste en auteur Annemieke Hendriks bepaalde de beste rapgroep.

F-drei (Freiheit Fr Frauen) van de Vrije School Den Haag won met het nummer ` Respekt fr Frauen'. Zij wonnen naast een grote beker een driedaagse reis naar Berlijn en een studio-opname van hun rap. Als tweede eindigde de groep Pumpgun 5.0 van het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. De prijs voor de beste taal ging naar het A. Roland Holst College in Hilversum en de beste rapper komt van het Berlage Lyceum in Amsterdam.

Als voorbereiding op deze dag schreven de leerlingen tijdens hun lessen Duits en muziek een eigen rap in het Duits over hun leven, gerelateerd aan het thema 'Ich'. Na een interne competitie op school vaardigde elke school de beste rapgroep af naar de Hiphop-scholierendag in de Amsterdamse Melkweg. Daar werkten de leerlingen onder leiding van Duitse rappers in workshops verder aan de eigen Duitse raps.


Deelnemende scholen
* Zandvliet College, Den Haag
* Valuascollege, Venlo
* Melanchthon Bergschenhoek
* Het Nieuwe Lyceum, Bilthoven
* Berlage Lyceum, Amsterdam
* Mavo Muurhuizen Amersfoort
* Roland Holst College, Hilversum
* CSG Beilen
* Willem de Zwijger College, Bussum
* Het Assink Lyceum, Eibergen
* De Vrije School Den Haag

Duitsland Instituut Amsterdam


Deel: ' Rappende meiden uit Den Haag winnen 5e Hiphop-scholierendag '
Lees ook