Zie ook: Gemeente Rotterdam dwingt Rat Race tot uitstel


Rat Race voor spierziekten

ROTTERDAM, 20060413 -- De Rat Race Rotterdam 2006, fun(d)race door de binnenstad van Rotterdam, loopt dit jaar voor het Prinses Beatrix Fonds. De opbrengsten van sponsoren en deelnemende teams worden na het evenement op vrijdag 22 september overhandigd aan een prominente vertegenwoordiger van Prinses Beatrix Fonds.


Werner Klingler, voorzitter Stichting Rat Race Rotterdam: "we streven dit jaar naar 100 inschrijvingen, daarmee halen we 12.500 op voor het goede doel. Verder hopen we dat bedrag te kunnen verdubbelen door het aantrekken van sponsoren. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang en we rekenen daarom op een flinke bijdrage van het bedrijfsleven in Rotterdam en daarbuiten. Ik denk dat het een mooi gebaar is dat we ons dit jaar fysiek inspannen voor mensen die dat zelf heel graag zouden willen maar dat door hun ziekte niet kunnen. Het Prinses Beatrix Fonds past daarom erg goed bij de Rat Race en we dragen daarom graag ons steentje bij aan hun 50-jarig jubileum."

De Junior Kamer, waaruit de Rat Race Rotterdam organisatie voortkomt, heeft dit jaar een groot aantal initiatieven verbonden aan het Prinses Beatrix Fonds. In de aanloop naar de TV uitzending (onder regie van Ivo Niehe Productions) van het jubileum zullen er daarom nog meer activiteiten ten goede van het fonds worden georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een kunstveiling op 11 mei die vanuit Stichting Rat Race Rotterdam wordt georganiseerd tijdens de sponsoravond.

Over de Rat Race

De Rat Race Rotterdam is een fun(d) race door de binnenstad van Rotterdam. Een evenement voor bedrijven, overheidsinstanties en verenigingen, die op een ludieke wijze willen deelnemen aan een hardloopwedstrijd door het hart van Rotterdam.

Op vrijdag 22 september zal het evenement, inmiddels voor de zevende keer, plaatsvinden. Elk team, van 4 tot 5 personen zal in bedrijfs- en werkkleding, - dat kan van alles zijn: kostuum, mantelpak, overall, uniform - en geheel aangekleed met attribuut, bijvoorbeeld een attach koffer, telefoon, winkelkar, bepakking of computer, een parcours van 3,5 kilometer hardlopen.

De start en finish is op het Schouwburgplein in Rotterdam Centrum (bij Path). De route loopt over o.a. het Weena, de Coolsingel, de Meent en de Blaak. Voor de deelnemers van de Rat Race ligt er een hele leuke vrijdagmiddag vol entertainment in het vooruitzicht. De middag zal beginnen met een officile warming-up alvorens alle deelnemers van start gaan. Het evenement wordt feestelijk afgesloten op een speciale locatie.

Wat doet het Prinses Beatrix Fonds?

Het Prinses Beatrix Fonds besteedt ruim 2 miljoen aan onderzoek naar oorzaken en nieuwe behandelingen tegen spierziekten.

De meeste van deze ziekten zijn nog niet te genezen. Daarom steunt het Prinses Beatrix Fonds de activiteiten van de landelijke patintenorganisaties op dit gebied:
*Vereniging Spierziekten Nederland(VSN)
*Parkinson Patinten Vereniging (PPV)
*Vereniging van Huntington
*Multiple Sclerose Vereniging Nederland (MSVN)
*BOSK, Vereniging van Motorisch Gehandicapten

Kwaliteit van leven verbeteren

Het Prinses Beatrix Fonds exploiteert elf aangepaste vakantiehuizen in het hele land om patinten en hun gezin van een vakantie te laten genieten. Het heeft een geheel aangepast zeilschip, de 'BEATRIX' laten bouwen bij het 25 jarig Regeringsjubileum van de Koningin. Dit schip wordt beheerd door NebasNsg.

50 jarig jubileum

Zowel voor het wetenschappelijk onderzoek als de patinten wil het Prinses Beatrix Fonds een jubileumgeschenk bijeen brengen. Het onderzoek wordt met 2,5 miljoen extra gestimuleerd door de Prinses Beatrix Fonds Onderzoeksprijzen voor spierziekten en Parkinson. Hiermee wordt langlopend onderzoek gefinancierd.

Voor jonge patinten wil het Prinses Beatrix Fonds aparte woonvoorzieningen in een zestal verpleeghuizen, verspreid in het land, mogelijk maken. Voor deze jubileumplannen heeft het Prinses Beatrix Fonds in totaal 5 miljoen uitgetrokken.

Meer informatie:
www.ratrace.nl
www.beatrix.nl

Deel: ' Rat Race Rotterdam 2006 voor spierziekten '
Lees ook