Ravago en Barentz combineren chemische distributie in EMEA


Joint Venture Barentz Ravago Chemical Specialist

Hoofddorp, Arendonk, 20111116 -- De Ravago Groep (België) en Barentz Europe B.V. (Nederland) hebben besloten hun chemische distributie activiteiten te combineren in een nieuwe 50/50 joint venture. De nieuwe organisatie wordt operationeel vanaf 1 januari 2012 en krijgt de naam Barentz Ravago Chemical Specialist. Deze organisatie streeft ernaar om één van de grootste chemische specialiteiten distributeurs binnen Europa te worden.

Chemische distributie binnen heel EMEA
De nieuwe joint venture zal een totaal geconsolideerde omzet van meer dan 160 mln. Euro hebben met een geografische dekking van West, Centraal en Oost Europa, Rusland en meerdere CIS landen evenals het Midden Oosten en Afrika. De nieuwe joint venture zal ook samenwerken met de Campi y Jové groep, een 50% joint venture van Ravago. Deze groep is actief in Spanje, Portugal en Noord Afrika en heeft een omzet van 250 mln. Euro. Met deze geografische dekking en een gezamenlijke niet geconsolideerde omzet van meer dan 400 mln. Euro vormt de nieuwe organisatie een zeer aantrekkelijke distributiepartner voor producenten van chemische specialiteiten.

Een solide basis voor verder groei
Ravago en Barentz zijn ervan overtuigd dat de combinatie van deze chemische distributie activiteiten de joint venture de benodigde schaal geven om één van de leidende chemische specialiteiten distributeurs in Europa te worden, dankzij de kennis van de teams, de EMEA dekking en de sterke relatie met principalen en afnemers. Barentz Ravago Chemical Specialist zal zich meer en meer focussen op pan-Europese new business met huidige en nieuwe principalen. De nieuwe joint venture zal werk bieden aan ongeveer 100 professionals verdeeld over de verschillende landen. Hidde van der Wal, CEO van Barentz Europe B.V. wordt de CEO van Barentz Ravago Chemical Specialist.

Over de Ravago Groep
Ravago is een private multinational, opgericht in 1961 en gevestigd in België. De Ravago Groep biedt een uitgebreid product portfolio van chemische producten. Zij is wereldspeler op het vlak van distributie, recycling en productie van kunststofgranulaten voor de petrochemie enerzijds en afgewerkte producten voor de kunststofindustrie en bouw anderzijds en heeft een netwerk van 200 regionale verkoopkantoren en productielocaties. De totale geconsolideerde omzet in 2010 bedroeg 4.3 mld. Euro. De groep heeft meer dan 3900 mensen in dienst.

Over Barentz Europe B.V.
Barentz Europe B.V. is een private onderneming opgericht in 1953 in Amsterdam. In bijna 60 jaar heeft Barentz een leidende pan-Europese positie opgebouwd in de distributie van ingrediënten en additieven voor voedingsmiddelen, chemische, farmaceutische en cosmetische producten en diervoeding. De groep heeft sterke lange termijn relaties met wereldwijde leveranciers en Europese producenten en laat goede financiële resultaten zien. Barentz is vertegenwoordigd in 26 landen in Europa, heeft meer dan 400 medewerkers en verwacht dit jaar een omzet van ruim 600 mln. Euro. Barentz streeft ernaar om haar posities binnen genoemde sectoren te versterken binnen Europa. Deze groei zal vooral ontstaan door het aanbieden van innovatieve en creatieve oplossingen gebaseerd op grondige kennis van de markten, producten en applicaties. Barentz beschikt over 2 Centres of Excellences, 3 productie locaties, verschillende laboratoria en een sourcing kantoor in Azië.

Over Campi y Jové
Campi y Jové distribueert ingrediënten voor producenten van voeding, diervoeding, farmaceutische en chemische producten. De organisatie is opgericht in 1923 in Spanje en bedient nu Spanje, Portugal en Noord  Afrika. Campi y Jové behoort tot de top 20 Europese distributeurs met een jaarlijkse omzet van meer dan 250 mln. Euro. De Ravago groep heeft 50% aandeel in Campi y Jové.

Theo Roussis, CEO van de  Ravago Groep : “Deze nieuwe groep van familiebedrijven biedt een zeer krachtig en daadwerkelijk pan-Europees alternatief voor de chemische industrieën. Het stelt ons in staat om sneller te groeien met onze principalen en afnemers.”

Hidde van der Wal, CEO van Barentz Europe B.V.: “ Het is fascinerend om te zien hoe we een nieuwe leider in de Chemische Distributie creëren.  Een enorme hoeveelheid kennis en ervaring wordt gebundeld om waarde en oplossingen te bieden aan al onze partners. Het is een nieuwe start die ons zeer veel mogelijkheden biedt, inclusief de directe toegang tot het Midden Oosten en Afrika.”

Deel: ' Ravago en Barentz combineren chemische distributie in EMEA '
Lees ook