Ingezonden persbericht

Geachte mevrouw, mijnheer,

Onderstaand de reactie van het CBL op de bedrijfsvergelijking en het persbericht van Deloitte&Touche, met embargo tot 15.00 uur.

Reactie van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) op de bedrijfsvergelijking van Deloitte & Touche van 5 september:

Het CBL bevestigt dat de personeelskosten voor supermarkten aanzienlijk zijn gestegen. In de strijd om de gunst van de consument bieden de supermarkten steeds meer service. Meer personeel en vooral hoger opgeleid personeel is daarbij een vereiste. Ook vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, bieden de supermarkten hogere lonen. Dit jaar zijn de lonen in totaal met 6,25% verhoogd. De jeugdlonen met 7,5%. Op 1 januari 2002 worden de lonen nog eens verhoogd met 1,5%.

Hiermee is de supermarkt als werkgever aantrekkelijker geworden. Het CBL merkt dit ook op de detailhandelsscholen, waar scholieren vaker kiezen voor het supermarktvak. Koos in 1997 nog maar 8% voor de supermarktbranche, nu is dat 30% In rap tempo verschijnen daarom op de detailhandelsscholen speciale supermarktklassen. Inmiddels is er een landelijk netwerk van scholen waar supermarktopleidingen kunnen worden gevolgd. Naast het reguliere diploma ontvangt men ook het branchebreed erkende CBL-diploma.

De supermarkten en de assortimenten worden steeds groter, ook dit maakt het supermarktvak nog interessanter. De hele wereld is te koop in de supermarkt. De Aziatische keuken, kant-en-klaar en gemaksproducten, steeds meer non food en diensten, een kopje koffie en een lekker hapje in de horecahoek. Deze ontwikkeling en de opleidings- en carrièremogelijkheden maken van de supermarkt een aantrekkelijke werkomgeving.

Met vriendelijke groet,

Miranda M.G. Boer
Hoofd PR en Voorlichting
Centraal Bureau Levensmiddelenhandel
070-3376200 / 06-51502772

Meer info over het CBL? www.cbl.nl

Deel: ' Reactie CBL op onderzoek Deloitte & Touche '
Lees ook