Lijst Pim Fortuyn


- 26-06-2002
Onleefbare laster

In de Volkskrant van 26 juni verspreidt Broos Schnetz van Leefbaar Nederland laster over mij. Ik zou Pim hebben beschuldigd van drugsgebruik en uiteindelijk zou alles te maken met mijn defensie-achtergrond en de keuze voor de JSF-straaljager. Mat Herben als superspion. Normaal zou ik er hartelijk om lachen, maar deze perfect getimede roddels tijdens de kabinetsvorming zijn schadelijk voor de LPF. Het zijn dezelfde mensen in dezelfde krant die Pim als een baksteen hebben laten vallen en nu hun verlies niet kunnen dragen. Eerst moest Pim Fortuyn weg en nu kennelijk ik. De onjuistheid van hun complottheorie is voor iedere serieuze journalist te achterhalen. Diverse malen heeft Pim tijdens de campagne zijn standpunt over de JSF uiteeengezet, onder andere tegenover de Gemeenschappelijke Persdienst en laatstelijk op 6 mei 's ochtends op Radio 1. Na gesprekken met de Amerikaanse ambassadeur (waar ik niet eens bij aanwezig was) en het Nederlandse bedrijfsleven was hij namelijk bereid de ontwikkeling van de JSF onder voorwaarden te steunen. Hij vond het een mooi punt voor de onderhandelingen.

Dan de beschuldiging. Tijdens het kennismakingsgesprek met Leefbaar Nederland werd mij expliciet gevraagd of ik iets wist dat schadelijk zou kunnen zijn voor de goede naam van de partij. Ik heb gezegd dat ik geen bezwaar had tegen dergelijke vragen en dat zelfs heel verstandig vond, ook over mijn privé-leven. Je moet weten waar je met elkaar aan toe bent. Ik zei dat ik een keiharde campagne verwachtte, waarbij men alles in het werk zou stellen om Pim af te stoppen. Zelf was ik er niet bang voor en bereid de partij met mijn ervaring te helpen.

Het is ongelooflijk dat dit nu omgedraaid, alsof ik het onderwerp als eerste ter sprake zou hebben gebracht. Leefbaar Nederland voert de laatste dagen campagne tegen de Lijst Pim Fortuyn. Ik denk overigens dat de Kamerfractie van LN hier buiten staat en dat het wrok is van de afgetreden heren Nagel en Schnetz. Laten we het hoofd koel houden en ons niet intimideren door roddels en complotten.

(Woordvoering via Ines Scheffers 06-15154595)

Deel: ' Reactie Herben op beschuldigingen '
Lees ook