ChristenUnie


Reactie op verkiezingsuitslag: 4 zetels! Donderdag 16 Mei 2002 - 11:53

Beste mensen van de ChristenUnie,

Er is geen seconde geweest dat ik rekening heb gehouden met 4 zetels! Het kost me moeite dit te aanvaarden. Toch is dit nu de harde realiteit, waaraan geen evaluatie of beschouwing iets verandert.

De ChristenUnie haalde 240.566 stemmen, een percentage van 2,5 % van het totaal. Hoe is dit alles toch mogelijk, in de peilingen stonden we tot maandag op 4,3 %, we hebben hard gewerkt, een goed programma en uitstekende mensen, we hebben het werk van onze handen aan de Here opgedragen en ga zomaar door. Vragen waar we geen antwoord op hebben. De kans is groot dat veel kiezers die in hun hart wel ChristenUnie willen stemmen de sprong naar de macht hebben gemaakt. Dat is enorm jammer.

Ik denk er overigens niet over mijn lijsttrekkersschap ter beschikking te stellen. De ChristenUnie is nog steeds een succes en daar wil ik graag aan blijven meewerken.

Na anderhalf jaar campagnevoeren, hadden we ons de komende periode anders voorgesteld. Laten we vooral blijven vertrouwen op de hulp die van de Here is, die hemel en aarde gemaakt heeft, die trouw blijft tot in eeuwigheid en nooit laat varen de werken die Zijn hand begon.

Hartelijk dank voor de bemoedigende woorden die we na de teleurstellende uitslag van u mochten ontvangen!

Kars Veling
Lijsttrekker ChristenUnie

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Reactie Kars Veling op verkiezingsuitslag 4 zetels '
Lees ook