( BW)(IL-SARA-LEE)(SLE) Sara Lee reageert op artikel in Wall Street Journal van vandaag

Redactie Business

CHICAGO--(BUSINESS WIRE)--28 maart 2003--

Bedrijf kreeg nog geen bezoek van rechercheurs en heeft geen weet van vragen omtrent zijn zakelijke relatie met U.S. Foodservice

Sara Lee Corporation reageerde op een verhaal dat in de Wall Street Journal van vandaag verscheen. Daarin beweert een anonieme bron dat het bedrijf ongepast heeft gehandeld in zijn klantenrelaties met U.S. Foodservice, de Amerikaanse dochter van Ahold.

C. Steven McMillan, Chairman, President en Chief Executive Officer van Sara Lee Corporation zei, "Vorige maand, toen Ahold bekend maakte dat het onregelmatigheden had gevonden in de boekhouding van zijn activiteit U.S. Foodservice, hebben wij onmiddellijk al onze documenten in verband met elk van onze Foodservice-verdelers opnieuw bekeken. Daarbij konden wij vaststellen dat ons beheer en onze boekhouding gepast en nauwkeurig waren. Bovendien kregen wij nog geen rechercheurs over de vloer - van het kantoor van de Amerikaanse openbare aanklager, van de Securities and Exchange Commission of de externe accountant van Ahold, Deloitte & Touche - betreffende onze relatie met U.S. Foodservice. Wij zijn bereid onze volledige medewerking te verlenen indien één van deze onderzoeksinstanties contact met ons opneemt. Voor zover wij weten hebben wij bij het zakendoen met U.S. Foodservice en met al onze klanten altijd volgens de hoogste ethische normen gewerkt."

Sara Lee Corporation (www.saralee.com) is één van de grootste bedrijven voor verpakte consumentengoederen met merknaamlabel ter wereld. Het verkoopt zijn producten in bijna 200 landen. Het bedrijf steun op drie internationale pijlers - Food and Beverage, Intimates en Underwear, en Household Products - via dewelke het producten van buitengewone kwaliteit en waarde vervaardigt en op de markt brengt, onder vooraanstaande, bekende merknamen zoals Sara Lee, Earth Grains, Jimmy Dean, Douwe Egberts, Chock full o'Nuts, Hanes, Playtex, Bali, Dim, Kiwi, Ambi-Pur en Sanex.

--30--AB/cg*

CONTACT: Sara Lee Corporation Media: Julie Ketay, 312/558-8727 Analisten: Aaron Hoffman, 312/558-8739

Zoekwoorden:

Deel: ' Reactie Sara Lee op artikel in Wall Street Journal '
Lees ook