Noadis

REAL Software brengt de nieuwste versie van REALbasic uit, met als toevoegingen ondersteuning voor 3D graphics, Microsoft Office en meer.

Doetinchem / Venlo, 20 augustus 2001 - Noadis, distributeur van o.a. RagTime, TechTool Pro, Drive 10, Freeway en ConceptDraw, laat weten dat met ingang van vandaag REALbasic 3.5 beschikbaar is. REALbasic 3.5 verbetert de ondersteuning voor Mac OS X en voegt krachtige nieuw mogelijkheden toe, zoals 3D graphics, Microsoft Office automation, een interne scripttaal en veel meer.

"REALbasic 3.5 doet onze belofte gestand om twee belangrijke upgrades per jaar uit te brengen, en we hebben hard gewerkt dat deze nieuwe versie Mac OS X nog beter ondersteunt", zegt Geoff Perlman, president en CEO van REAL Software. "We verwachten nog meer gave nieuwe software te zien van REALbasic-gebruikers overal ter wereld; software die de schitterende 3D graphics ten toon zal spreiden, die stante pede code uitvoert, en die krachtige nieuwe zakelijke toepassingen aanstuurt met de DataControl en Microsoft Office Automation."

REALbasic is het krachtige, eenvoudig te gebruiken programma om uw eigen software voor Macintosh, Mac OS X en Windows te creëren. Van REALbasic zijn er versies voor Mac OS X en voor oudere Macintosh-besturingssystemen. Met REALbasic kan bijna iedereen software maken om problemen op te lossen, een bedrijf te runnen of gewoon plezier te hebben. Deze nieuwe versie brengt nog meer kracht en gebruikersgemak voor het groeiend aantal gebruikers overal. Microsoft Office Automation opent een nieuw werkgebied voor REALbasic-ontwikkelaars om eigen oplossingen te creëren. Het voorziet in toegang tot ieder aspect van Office 2000/2001 en Office 10 voor Mac OS X (wanneer dat beschikbaar komt in het najaar) om Word-, Excel- en PowerPoint-documenten en -componenten te creëren en aan te passen.

"Office Automation in REALbasic 3.5 schept nieuwe kansen voor Macintosh-ontwikkelaars", aldus Michael Connolly, group program manager van de Macintosh Business Unit bij Microsoft, Corp. "Visual Basic-ontwikkelaar beschikken al geruime tijd over deze mogelijkheid en nu hebben REALbasic-gebruikers dat ook. Het is fantastisch dat REALbasic-gebruikers in staat zullen zijn de kracht van Office voor Mac een duwtje in de rug te geven."

Met RbScript, een ander opwindend aspect van deze nieuwe versie, kunnen gebruikers programma's creëren die veel flexibeler zijn. Stelt u het zich voor als een REALbasic Virtuele Machine in ieder REALbasic-programma. Rb3D, de nieuwe 3D-engine voor REALbasic, is ongetwijfeld de eenvoudigste manier om 3D-graphics voor spelen, visualisatiegereedschappen, grafieken en veel meer te programmeren. De engine voor reguliere expressies voorziet in standaardtekstmanipulatie (compatibel met PERL-syntaxis). Het nieuwe DataControl maakt het gebruik van de database-mogelijkheden in REALbasic nog gemakkelijker, met zijn ingebouwde functies om te navigeren en gegevens op het scherm te zetten. REALbasic 3.5 voegt ook de mogelijkheid toe om voor Microsoft Windows XP te compileren, naast talrijke andere uitbreidingen en verbeteringen.

REALbasic is te koop voor EUR 177,-- voor de Standaard-versie en EUR 408,-- voor de Pro-versie. Daarnaast zijn academische versies beschikbaar en upgrades van versie 3. Tot en met 9 september 2001 zijn upgrades vanaf versie 2 te koop, daarna moeten REALbasic 2-gebruikers een volledig nieuwe versie aanschaffen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 19% BTW.

© 1998 - 2001 Noadis - webmaster: Henk Hodiamont - Noadis tel. and fax: 077 - 35 222 53 - (++31 77 35 222 53)

Deel: ' REAL Software brengt nieuwste versie REALbasic uit '
Lees ook