Rebranding SNS Bank N.V. naar de Volksbank N.V


Door VBAT Amsterdam en Globrands naming&strategy

AMSTERDAM, 20161007 -- De naam van SNS Bank N.V. wijzigt per 1 januari 2017 in de Volksbank N.V. (de Volksbank). De vier merken, ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS, behouden hun eigen naam en klanten blijven bij deze merken bankieren. Een familie van onderscheidende bankmerken waar iedereen zich thuis voelt. Met één gemeenschappelijke missie: bankieren met de menselijke maat. VBAT ontwikkelde de Visuele Identiteit voor de Volksbank N.V. De naampositionering en de merknaam werden ontwikkeld door Globrands naming&strategy.

“De naamsverandering in de Volksbank markeert het begin van een nieuwe periode in de bijna 200-jarige geschiedenis van onze bank.”, aldus Maurice Oostendorp, directievoorzitter van de Volksbank.

De nieuwe Visuele Identiteit is ingetogen opgezet; door hergebruik van fotografie en het toepassen van een open source font zijn kosten bespaard. Toch heeft het merk een volledig nieuwe uitstraling gekregen.

Het woordmerk is in bescheiden onderkastletters gezet en boezemt vertrouwen in, zonder streng te zijn. Het blauw geeft het vriendelijkheid en optimistisme mee en refereert aan typisch Nederlandse luchten. Door het toevoegen van een sympathieke illustratiestijl proberen we zoveel mogelijk het alledaagse leven van klanten te verbeelden. De illustraties, weergegeven in blauwe balpen tekenstijl, worden gebruikt als visuele anekdotes en vertellen op die manier het verhaal van klanten.
[Logo Volksbank]

Over VBAT
Wij zijn een bekroond branding- en designbureau met kantoren in Amsterdam, Shanghai en Mexico City. Na meer dan 30 jaar in het vak zijn we experts in het creëren van merkidentiteiten, verpakkingen en retail formules, maar wij denken zelf graag dat klanten voor ons kiezen omdat we vernieuwend zijn. We werken voor merken als Heineken, ING, PostNL, Sol, Gamma en Amsterdam Gaypride. We zijn een team van ongeveer 85 creatieve experts gevestigd in een voormalige fietsfabriek in Amsterdam en zijn onderdeel van het ‘WPP global network’. Voor meer informatie, zie www.vbat.com.

 Voor Globrands zie www.globrands.com


Deel: ' Rebranding SNS Bank N.V. naar de Volksbank N.V '
Lees ook